Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali
Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

4 annosta

 

Ainekset:
12 vihreää parsaa
4 varsiparsakaalia eli broccolinia (tai leikattua parsakaalia)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

 

Ohje:
1. Leikkaa varsiparsakaalit neljään osaan ja laita jääkylmään veteen, kunnes ne käpristyvät.

2. Leikkaa pois parsojen kannat ja aseta parsat reikäpellin päälle varsiparsakaalien kanssa.

3. Höyrytä vihanneksia uunissa noin 3–5 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä, mutta vielä sopivan napakoita.

4. Ennen tarjoilua lisää päälle laadukasta oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Parsakaali ja parsa sopivat hyvin höyrykypsennettäviksi. Kasvisten hyvä maku vesittyy helposti keitettäessä, mutta höyrykypsennys säilyttää sekä maun että rakenteen hyvänä. On myös hyvä tietää, että vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät paremmin höyrykypsennetyissä kasviksissa.

Leaquid

Moni ei tule ajatelleeksi, että suuri osa raaka-aineiden ravintoaineista liukenee keitinveteen, koska ne eivät näy missään. Miten voimme havainnollistaa ongelmaa, joka on näkymätön? Loimme Leaquid-vitamiiniveden, joka osoittaa ravintoaineiden häviämisen käsinkosketeltavalla tavalla.

Takaisin höyrytoimintojen ominaisuksiin