Confit-kypsennetyt perunat
Confit-kypsennetyt perunat

4 annosta

Kypsennetään mieluiten vakuumipussissa, joka kestää kuumuutta ja jota voidaan käyttää uudelleen niin kutsutussa sous vide -kypsennyksessä.

 

Ainekset:
400 g pestyjä ja harjattuja perunoita
200 g oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 nippu timjamia
suolaa ja merisuolaa

 

Ohje:
1. Laita perunat vakuumipussiin valkosipulin, suolan ja timjamin kanssa.

2. Kaada päälle oliiviöljy ja tiivistä pussi tyhjiöpakkauslaitteessa

3. Kypsennä uunissa höyrytoiminnolla 20 minuuttia.

4. Avaa pussi ja siirrä perunat vadille. Ripottele pinnalle merisuolaa.

 

Perunoiden confit-kypsentäminen tarkoittaa, että ne kypsennetään rasvassa, usein mausteiden kanssa, mikä antaa niille vielä enemmän makua. Vakuumipussin käyttäminen on fiksua, mutta perunat voi myös valmistaa korkeareunaisessa vuoassa. Confit-kypsennetyt perunat ovat mukava lisuke, jossa niin perunat, kastike kuin mausteetkin valmistuvat yhdessä.

Leaquid

Moni ei tule ajatelleeksi, että suuri osa raaka-aineiden ravintoaineista liukenee keitinveteen, koska ne eivät näy missään. Miten voimme havainnollistaa ongelmaa, joka on näkymätön? Loimme Leaquid-vitamiiniveden, joka osoittaa ravintoaineiden häviämisen käsinkosketeltavalla tavalla.

Takaisin höyrytoimintojen ominaisuksiin