
Leaquid
Innostu höyryllä kokkaamisesta
Moni ei tule ajatelleeksi, että suuri osa raaka-aineiden ravintoaineista liukenee keitinveteen, koska ne eivät näy missään. Miten voimme havainnollistaa ongelmaa, joka on näkymätön? Loimme Leaquid-vitamiiniveden, joka osoittaa ravintoaineiden häviämisen käsinkosketeltavalla tavalla.
Leaquid on valmistettu perunoiden keitinvedestä. Pullotetun vitamiiniveden tarkoitus on lisätä tietoisuutta höyrystä ruoanlaittomenetelmänä. Jopa 50 % perunoiden ja vihannesten ravintoaineista liukenee keitinveteen ja päätyy lopulta viemäriin. Tämä on todellista ravintoaineiden tuhlausta. Jos sen sijaan kypsennät raaka-aineet höyryllä, suurin osa ravintoaineista säilyy ruoassa.
Miksi höyrykypsennetty ruoka on ravinteikkaampaa?
Vesi on ravintoaineiden vihollinen ruoanlaitossa. Siksi höyrykypsennys on yksi parhaista tavoista säilyttää herkästi tuhoutuvat vitamiinit ja hivenaineet, erityisesti vesiliukoiset C- ja B-vitamiinit.
Höyryuunin käyttäminen on yksinkertainen tapa syödä maukkaasti terveellistä ruokaa. Höyry on terveellisempi tapa laittaa ruokaa kuin keittäminen, paistaminen, hauduttaminen tai uunikypsennys. Jopa 90 % ravintoaineista säilyy ruoassa, kun se valmistetaan höyryllä.
Tekemällä yksinkertaisen muutoksen ruoanlaittotapoihisi, voit elää terveellisemmin.
Ei ainoastaan hyödyllisempää
Höyry ei tee ruoasta ainoastaan hyödyllisempää vaan myös maukkaampaa! Koska höyry on lempeämpi tapa laittaa ruokaa, myös raaka-aineiden maku ja koostumus säilyvät ennallaan. Samalla ruoasta tulee mehukkaampaa ja rapeampaa. Voit jopa lämmittää eilisen tähteet siten, että ne maistuvat vastavalmistetuilta. Sinun ei tarvitse olla ammattilaiskokki laittaaksesi ruokaa höyryllä, sillä se on hyvin yksinkertaista. Kokeile, ja lupaamme, että vakuutut.
Mikä höyryuuni on ja mitä sillä voi tehdä?
Mikä on höyryuuni? Se on ihan tavallinen uuni, jossa on tavallisen uunin ominaisuuksien lisäksi myös höyrykypsennysominaisuus. Meri-Tuuli Väntsi kertoo videolla Electroluxin höyryuuneista sekä siitä, miten valmistat niiden avulla entistä maukkaampia ja terveellisiä aterioita.
Inspiroidu:
-
Höyryuunireseptejä
Täältä löydät herkullisia reseptejä niin ruokien, sämpylöiden kuin herkullisen Crème Brûléenkin valmistukseen.
-
-
Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali
Varsiparsakaali ja parsa ovat loistavia vihanneksia höyrykypsennettäviksi.
-
-
-
-
Perunasalaatti
Perunoiden höyrykypsentäminen on loistava tapa säilyttää niiden maku ja rakenne.
-
Finland
Claudia Lindholm, Marketing Activation Lead Finland
claudia.lindholm@electrolux.com
Lehdistötiedote
Tutustu höyryuuneihimme:
Meillä on laaja valikoima uuneja, joista löytyy kaikkiin tarpeisiin sopiva höyrytoiminto. Meillä on sinulle sopiva uuni olit sitten intohimoinen kotikokki, ammattilainen tai mestarikokkaaja.