Leaquid

Leaquid

Innostu höyryllä kokkaamisesta

Moni ei tule ajatelleeksi, että suuri osa raaka-aineiden ravintoaineista liukenee keitinveteen, koska ne eivät näy missään. Miten voimme havainnollistaa ongelmaa, joka on näkymätön? Loimme Leaquid-vitamiiniveden, joka osoittaa ravintoaineiden häviämisen käsinkosketeltavalla tavalla.

 

Leaquid on valmistettu perunoiden keitinvedestä. Pullotetun vitamiiniveden tarkoitus on lisätä tietoisuutta höyrystä ruoanlaittomenetelmänä. Jopa 50 % perunoiden ja vihannesten ravintoaineista liukenee keitinveteen ja päätyy lopulta viemäriin. Tämä on todellista ravintoaineiden tuhlausta. Jos sen sijaan kypsennät raaka-aineet höyryllä, suurin osa ravintoaineista säilyy ruoassa.

Miksi höyrykypsennetty ruoka on ravinteikkaampaa?

Vesi on ravintoaineiden vihollinen ruoanlaitossa. Siksi höyrykypsennys on yksi parhaista tavoista säilyttää herkästi tuhoutuvat vitamiinit ja hivenaineet, erityisesti vesiliukoiset C- ja B-vitamiinit.

Höyryuunin käyttäminen on yksinkertainen tapa syödä maukkaasti terveellistä ruokaa. Höyry on terveellisempi tapa laittaa ruokaa kuin keittäminen, paistaminen, hauduttaminen tai uunikypsennys. Jopa 90 % ravintoaineista säilyy ruoassa, kun se valmistetaan höyryllä.

Tekemällä yksinkertaisen muutoksen ruoanlaittotapoihisi, voit elää terveellisemmin.

Ei ainoastaan hyödyllisempää

Höyry ei tee ruoasta ainoastaan hyödyllisempää vaan myös maukkaampaa! Koska höyry on lempeämpi tapa laittaa ruokaa, myös raaka-aineiden maku ja koostumus säilyvät ennallaan.  Samalla ruoasta tulee mehukkaampaa ja rapeampaa. Voit jopa lämmittää eilisen tähteet siten, että ne maistuvat vastavalmistetuilta. Sinun ei tarvitse olla ammattilaiskokki laittaaksesi ruokaa höyryllä, sillä se on hyvin yksinkertaista. Kokeile, ja lupaamme, että vakuutut.

Mikä höyryuuni on ja mitä sillä voi tehdä?

Mikä on höyryuuni? Se on ihan tavallinen uuni, jossa on tavallisen uunin ominaisuuksien lisäksi myös höyrykypsennysominaisuus. Meri-Tuuli Väntsi kertoo videolla Electroluxin höyryuuneista sekä siitä, miten valmistat niiden avulla entistä maukkaampia ja terveellisiä aterioita.

Inspiroidu:

Vaikka höyry on jäänyt hieman muiden ruoanlaittomenetelmien varjoon niin kotitalouksissa kuin mediassa, se ei tarkoita sitä, ettei sitä käytettäisi. Höyrykypsennys on ollut jo pitkään ravintolamaailman pitkäaikainen salaisuus sille, miten ruoasta tulee maukkaampaa. Tämä tarkoittaa todellakin kaikkea ruoanlaittoa; periaatteessa mistä tahansa keittämällä tai paistamalla valmistetusta ruoasta tulee parempaa höyryllä kypsentämällä.


Tutustu alhaalla oleviin maukkaisiin resepteihin, joissa höyrykypsennys on pääosassa. Reseptiikan on luonut ruotsalainen Sebastian Gibrand, Bocuse d'Or -kilpailun hopeamitalisti sekä Kockarnas kamp -TV-sarjan voittaja. Höyryuunireseptejä -kirjan taas on luonut suosittu ruokamaailman vaikuttaja, ruoka-alan yrittäjä ja ruokakirjailija Meri-Tuuli Väntsi. 

Lue lisää
 • Höyryuunireseptejä
  Höyryuunireseptejä

  Täältä löydät herkullisia reseptejä niin ruokien, sämpylöiden kuin herkullisen Crème Brûléenkin valmistukseen.

 • Perunoita höyryuunissa
  Höyrykypsennetyt perunat

  Höyrykypsennetyt perunat ovat herkkua.

 • Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali
  Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

  Varsiparsakaali ja parsa ovat loistavia vihanneksia höyrykypsennettäviksi.

 • Confit-kypsennetyt perunat
  Confit-kypsennetyt perunat

  Confit-perunat ovat erinomainen lisuke.

 • Peruna- ja purjokeitto
  Peruna- ja purjokeitto

  Maku säilyy ennallaan, kun liemi lisätään.

 • Kolme lautallista perunagratiinia
  Perunagratiini

  Höyrykypsennä gratiini Sous Vide -vakuumipussissa.

 • Höyrykypsennetty perunasalaatti
  Perunasalaatti

  Perunoiden höyrykypsentäminen on loistava tapa säilyttää niiden maku ja rakenne.

 • höyrykypsennetty nieriä
  Nieriä

  Nieriän pehmeä maku tulee esiin höyryn ansiosta.

Finland

Claudia Lindholm, Marketing Activation Lead Finland
claudia.lindholm@electrolux.com

Lehdistötiedote

Tutustu höyryuuneihimme:

Meillä on laaja valikoima uuneja, joista löytyy kaikkiin tarpeisiin sopiva höyrytoiminto. Meillä on sinulle sopiva uuni olit sitten intohimoinen kotikokki, ammattilainen tai mestarikokkaaja.

Monipuolisin premium-uunimme. SteamPro muuttaa keittiösi hienoksi ravintolaksi, jossa on sekä edistynyt höyrykypsennystoiminto että sous vide.
Steamify® -ominaisuus tekee höyrykypsentämisestä helppoa. Aseta tavallisesti käyttämäsi kypsennyslämpötila, jonka jälkeen asetukset säätyvät automaattisesti.
Uuni, joka tekee muutakin kuin vain paistaa. 700 SteamCrisp yhdistää höyryn ja kiertoilman suosikkiruokiesi täydelliseen valmistukseen.