
Sous vide – tarkkuutta joka askeleella
Sous viden ansiosta valmistat helposti mehukkaita pihvejä ja mureita kalafileitä tai vihanneksia – aina juuri oikeassa lämpötilassa. Saat tasaisesti valmistettuja ruokia, maksimaalisesti makua ja ravintoaineita, ja pääset tekemään vaikutuksen sekä arkeen että juhliin valmistamillasi ruoilla ilman stressiä.

Täysi hallinta ruoanlaitossa

Säilytä maut, ravintoaineet ja rakenne

Täydellisyyttä ja ravintolalaatua kotona
Usein kysyttyjä kysymyksiä sous videstä
Sous vide on ruoanvalmistustekniikka, jossa ruoka vakuumipakataan ja kypsennetään vesihauteessa juuri oikeaan lämpötilaan. Sen etu on, että ruoasta ei koskaan tule ylikypsää tai raakaa, vaan saat tasaisen lopputuloksen ja täydellisen rakenteen, sekä maun, joka säilyy kypsennyksen ajan.
Sous vide sopii loistavasti lihalle, kalalle ja kanalle, mutta myös vihanneksille, kananmunille ja jälkiruoille. Tekniikka on monipuolinen ja sitä voi soveltaa sekä arkiruokiin että juhla-aterioihin.
Valmistusaika riippuu raaka-aineesta, sen koosta ja halutusta lopputuloksesta. Lihalla, kuten pihveillä tai kanalla, kestää yleensä 1-4 tuntia, kun taas vihannekset valmistuvat nopeammin. Sous vide antaa sinulle täyden ruoanlaiton hallinnan, ja voit helposti säädellä valmistusaikaa halutun rakenteen saavuttamiseksi.
Parhaan lopputuloksen takaamiseksi on hyvä käyttää sous vide -ruoanlaittoon sekä tyhjiöpakkauslaitteelle tarkoitettuja vakuumipusseja. Vältä muovipusseja, joita ei ole suunniteltu ruoanlaittoon tai kestämään kuumuutta.






