Kahdeksan reseptiä, joiden avulla pääset alkuun Airfryer-keittimesi kanssa

Päivitetty viimeksi 24.9.2020 14.09

Rapea ja maukas tulos, vähän tai ei lainkaan öljyä.


Pippuroitu lohi appelsiinilla

Ainekset:

  • 600 g lohifilettä
  • 1 rkl pippuria
  • Kuori yhdestä appelsiinista
  • 1 tl suolaa


Valmistus:

  1. Leikkaa lohi neljään yhtä suureen osaan. Kalan nahkaa ei tarvitse poistaa. 
  2. Murskaa pippuri.
  3. Kuori appelsiinin ulkokerros raastimella.
  4. Sekoita pippuri, suola ja appelsiinin kuori.
  5. Hiero mausteseos lohen pintaan ja anna maustua 15 minuuttia.
  6. Paista lohi AirFryer-keittimessä Kala-ohjelmalla.
  7. Leikkaa appelsiini ja purista appelsiinimehua kypsän lohen päälle.



Bataattiranskalaiset ja aioli

Ainekset:

  • 2 isoa bataattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl sitruunan kuorta
  • 200 ml ruokaöljyä
  • ripaus cayennepippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ripaus suolaa


Valmistus:

  1. Kuori ja suikaloi bataatit 0,5 cm paksuisiksi tikuiksi.
  2. Paista tikut AirFryer-keittimessä Ranskanperunat-ohjelmalla.

Aiolin valmistus:

  1. Sekoita valkosipuli, munankeltuainen ja raastettu sitruunan kuori tasaiseksi seokseksi.
  2. Kaada öljy vähitellen sekaan sekoittaen jatkuvasti. Jatka sekoittamista kunnes seos paksunee.
  3. Mausta suolalla ja cayennepippurilla.



Paahdetut vihannekset

Ainekset:

  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 10 vihreää parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl tuoretta hienonnettua timjamia
  • ripaus mustapippuria


Valmistus:

  1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa 1,5 cm viipaleiksi ja paprika 2x2 cm paloiksi.
  2. Poista parsan tyviosa.
  3. Mausta kaikki vihannekset parsaa lukuun ottamatta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja hienonnetulla timjamilla.
  4. Kypsennä vihannekset AirFryer-keittimessä Kasvikset-ohjelmalla.
  5. Lisää parsa muiden vihanneksien joukkoon ohjelman puolivälissä.



Rapeita kanankoipia

Ainekset:

  • 6 kanankoipea
  • 3 munaa, vaahdotettu 1 rkl vedellä
  • 100 g jauhoja
  • 200 g pankoa tai tavallista leivänmurua
  • 1 tl suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta.


Chili-aiolin ainesosat:

  • 200 g aiolia
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta chiliä
  • 1 tl jauhettua kuminaa


Valmistus:

  1. Sekoita jauhot, suola, paprika ja mustapippuri keskenään.
  2. Leivo kanankoipia upottamalla ne ensin jauheseokseen, sitten muna-seokseen ja sitten leivänmuruihin.
  3. Levitä koivet tasaisesti ilmarasvakeittokoriin ja paista ne Koipi-ohjelmalla.
  4. Tarjoa chili aiolin kanssa.



Kokonainen kana, täytetty sitruunalla ja valkosipulilla

Ainekset:

  • 1 kokonainen kana, 1,2 kg
  • 1 sitruuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl mustapippuria


Valmistus:

  1. Leikkaa sitruuna puoliksi.
  2. Täytä kana sitruunalla ja valkosipulilla ja hiero kanaa suolalla ja pippurilla.
  3. Laita kana koriin ja paista Kokonainen kana -ohjelmalla.
  4. Anna kanan levätä 10 minuuttia kypsennyksen jälkeen.



Pihvi

Ainekset:

  • 225 g entrecote / ulkofileepihvi
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 tl tuoretta hienonnettua rosmariinia


Valmistus:

  1. Mausta naudanliha molemmin puolin suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.
  2. Aseta naudanliha AirFryer-keittimeen ja paista Liha-ohjelmalla.
  3. Anna naudanlihan levätä viiden minuutin ajan ohjelman päättymisen jälkeen.
  4. Tarjoile parsan kanssa.



Pizza Margarita

Taikina:

  • 15 g tuoretta hiivaa
  • 125 ml haaleaa vettä
  • ripaus suolaa
  • 300 g vehnäjauhoja


Vaivaa taikinan kaikkia aineosia 10 minuutin ajan. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia. Taikinan tulee kohota kaksinkertaiseksi.


Tomaattikastike (sekoitetaan kylmänä):

  • 200 g tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa


Sekoita kaikki aineosat käsivatkaimella.


Täyte:

  • Mozzarella-juustoa
  • Basilikan lehtiä
  • 2 rkl oliiviöljyä


Painele taikina sopivaan kokoon, jotta se mahtuu paistokoriin. Levitä tomaattikastike tasaisesti taikinan päälle ja sen jälkeen mozzarella sekä basilika. Paista AirFryer Pizza-ohjelmalla. Pirskottele oliiviöljyä tuoreen pizzan päälle.



Mustikkamuffinit murupäällysteellä (6 kpl)

Muffinssitaikina:

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 100 g sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 15 g voita
  • 75 ml maitoa
  • 1 muna
  • 100 g jäisiä mustikoita
  • 1 rkl tomusokeria


Murupäällys:

  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja


Valmistus:

  1. Sulata voi ja sekoita yhteen maidon ja munan kanssa.
  2. Sekoita kaikki kuivat ainesosat ja lisää sitten maitoseos.
  3. Sekoita mustikat ja tomusokeri yhteen ja lisää sitten muihin ainesosiin.
  4. Sekoita murupäällyksen aineet keskenään.
  5. Kaada muffiniseos suuriin muffinssikuppeihin, mieluiten silikonikuppeihin.
  6. Lisää muruseos muffinien päälle.
  7. Paista muffinit AirFryer-keittimessä Muffini-ohjelmalla.