Ilmanlaatutiedot Electrolux-sovelluksessa

Päivitetty viimeksi 12.5.2023 13.55

Ongelma

  • Mitä eri ilmanlaatutiedot tarkoittavat sovelluksessa?

Koskee

  • Pure A9 -ilmanpuhdistin
  • Well A7 -ilmanpuhdistin

Ratkaisu

PM1

PM1 tarkoittaa hiukkasia, jotka ovat halkaisijaltaan korkeintaan 1 µm (mikrometriä) ja voivat päästä verenkiertoon ja vaikuttaa sydän- ja verisuonitoimintaan, sekä hengitysteiden toimintaan. Ne ovat suurempi terveysriski, kuin PM10. Hiukkasten lähteinä voivat toimia liikenteestä tulevat päästöt tai rakennustyöt.

 

PM2.5

PM2,5 tarkoittaa hiukkasia, jotka ovat halkaisijaltaan korkeintaan 2,5 µm (mikrometriä) ja voivat päästä verenkiertoon ja vaikuttaa sydän- ja verisuonitoimintaan, sekä hengitysteiden toimintaan. Ne ovat suurempi terveysriski, kuin PM10. Hiukkasten lähteinä voivat toimia liikenteestä tulevat päästöt tai rakennustyöt.


PM10

PM10 tarkoittaa hiukkasia, jotka ovat halkaisijaltaan korkeintaan 10 µm (mikrometriä) ja voivat saada aikaan tulehdusta ilmateissä ja keuhkoissa, sekä heikentää immuunivastetta. PM10 voi sisältää pölyä, siitepölyä ja hometta.


Ilmankosteus

Kosteus tarkoittaa vesihöyryn määrää ilmassa. Voit vähentää bakteerien, homeiden ja virusten määrää pitämällä ilmankosteuden 30-50 prosentin välillä.

Ilmanpuhdistimesi pystyy tarkkailemaan alueen kosteustietoja, mutta se ei muuta kosteusprosenttia.


Lämpötila

Lämpötila tarkoittaa ilman lämpötilaa laitteen ympärillä. Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee hengitysvaikeuksista tai allergioista kärsiville huonelämpötilaksi vähintään 18°C. Sairaat, hyvin vanhat tai hyvin nuoret saattavat tarvita korkeamman huonelämpötilan kuin 18°C.

Laitteesi pystyy näyttämään lämpötilatiedot alueelta, jota se tarkkailee, mutta se ei muuta lämpötilaa.


TVOC

Total Volatile Organic Compounds on tietyistä kiinteistä ja nestemäisistä materiaaleista vapautuvien kaasujen kokonaispitoisuus. Altistuminen tietyille VOC-yhdisteille voi aiheuttaa terveysvaikutuksia, kuten päänsärkyä, hengitysteiden ärsytystä, pahoinvointia ja allergioita.

VOC-yhdisteiden vähentämiseksi voit avata ikkunat tai ovet, jotta ilma pääsee kiertämään. Voit myös vähentää VOC-yhdisteiden lähteitä kodissasi. Mahdollisesti haitallisia VOC-yhdisteitä kodissasi ovat:

- Rakennusmateriaalit, kuten maalit, maalinpoistoaineet ja puunkyllästysaineet

- Torjunta-aineet

- Lattian päällysteet

- Koipallot

- Tulesta, kynttilöistä, suitsukkeista, ruoanlaitosta tai tupakoinnista muodostuva savu


Kun BREATHE360-suodatin on asennettu, ilmanpuhdistimesi pystyy raportoimaan TVOC-tasot alueella, jota ilmanpuhdistimesi tarkkailee, mutta se ei vähennä TVOC:in määrää. Asenna FRESH360- tai BREEZE360-suodatin TVOC määrän vähentämiseksi

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.