Valmista terveellisiä välipaloja höyryuunissa

Päivitetty viimeksi 14.9.2021 13.14

Säilötyt, marinoidut tai kuivatut - höyryuuni tekee terveellisiä, maukkaita välipaloja suosikkihedelmistä ja vihanneksista.Aloita herkuttelu

Terveellisten välipalojen tekeminen kotona on helppoa - valitse vain suosikki hedelmäsi tai vihannekset, jotka ovat parhaillaan kauden aikana. Valitse sitten säilytys tai kuivaus. Säilötyt hedelmät ovat hyviä aamiaispuurossasi tai keskipäivän välipalana. Marinoidut vihannekset ovat loistava lisä- tai illallispala. Kuivattaessa hedelmiä tai vihanneksia saat terveellisiä crispejä, joita kaikki rakastavat.Hedelmien ja vihannesten säilöminen tai hilloaminen

Kun valmistat hilloa tai suolakurkkua, miksi et hyödyisi höyrytoimintoasi. Varmista ensin, että sinulla on puhtaat purkit ja höyrytä sitten purkkeja ja kansia täydellä höyryllä 10 minuutin ajan. Höyrytyksen jälkeen ota ne pois (ne ovat kuumia!) Ja varmista, että ylimääräinen vesi poistuu asettamalla ne ylösalaisin ritilään.

Seuraava askel on täyttää purkki sillä, mitä haluat säilyttää - etsi, mitä kausituotteita omalla alueellasi on, useimmat toimivat hyvin! Kun purkki on täytetty, kierrä kansi kiinni ja höyrytä uunissa. Aika vaihtelee valmistamasi reseptin mukaan, mutta kun kuulet napsauttavan äänen kansista, on yleensä aika ottaa purkit uunista.

Kuinka säilyttää tuoreet hedelmät ja vihannekset? On olemassa monia erilaisia reseptejä, mutta yleinen sääntö on, että purkit täytetään tuotteella (kokonainen tai paloiteltu), joillakin mausteilla tai aromilla ja peitetään sitten nesteellä ennen kuin se menee höyryuuniin.


Kuivattujen terveellisten välipalojen valmistus

Kuivattaessa hedelmiä ja vihanneksia, et tarvitse höyryuunia (vaikka joillakin Electrolux-höyryuuneistamme on erityinen kuivatusohjelma), mutta se on hieno tapa valmistaa terveellisiä välipaloja, jotka ovat joko makeita tai suolaisia. Alla on yksi suosikeistamme, mutta kokeile sitä millä tahansa haluat tai mitä on sesongissa.


Kuinka kuivattaa hedelmät: Omenacrispit

2 Granny Smith-omenaa, 1 rkl jauhesokeria


Leikkaa omenat ohueksi mandoliinilla (leikkuri).


Aseta viipaleet silikonilevylle tai leivinpaperille.


Pölytä omenat sokerilla ja paista 85 ° C: ssa (tai käytä kuivausohjelmaa) 1,5 tuntia. Nauti!


Rapea, kullanruskea ja täysin kostea

SteamCrisp-uuneissa tavallinen lämpö yhdistetään höyryyn, jolloin ruoat tehdään rapeiksi ja kullanruskeiksi ulkopuolelta, kun taas sisäpinnat ovat kosteita, hellävaraisesti ravinteille ja maut säilyvät täydellisesti.


Tutustu SteamCrisp-uuneihimme


Jätä tuotearvostelu
Jätä tuotearvostelu

Mielipiteesi on meille tärkeä. Arvostamme kaikkia saamiamme palautteita ja kuulemme mielellämme kokemuksistasi tuotteesi kanssa.