Tee lomaklassikoistasi entistä maukkaampia höyryllä

Päivitetty viimeksi 1.10.2021 14.34

Lomakausi on loistava aika ruoanlaittoon! Vietä aikaa keittiössä yhdessä perheen tai ystävien kanssa ja nauti pitkiä illallisia yhdessä.Lihan höyryttäminen

Mitä lihaa voit höyryttää? Höyryuunikypsentäminen on loistava monenlaisille lihoille, kuten kinkulle, naudanlihan rintaosalle, naudanlihan hartialle jne. Höyry auttaa lihassäikeita avautumaan ja mureutumaan, kuitenkaan rikkoutumatta. Siipikarja, kuten kalkkuna ja kana, ovat melko kuivia ja höyry auttaa tekemään lihasta mehukasta ja kosteaa. Alta löydät vinkkejä ja neuvoja siitä, kuinka höyrytät lihaa kotona.


Kinkku

- Valmistaaksesi mehukasta kinkkua, aloita asettamalla kinkku suoraan uuniritilälle, avovuoka ritilän alla.

- Kypsennä kinkkua ihopuoli ylöspäin 100 ° C: n täydessä höyryssä, kunnes se saavuttaa 70 ° C: n  keskikohdan lämpötilan. (Aika vaihtelee kinkun koon mukaan, minkä vuoksi ytimen lämpötila on paras kypsyysmittari) Kun kinkku on saavuttanut oikean lämpötilan, ota se pois ja anna jäähtyä.

- Kun kinkku jäähtynyt, päällystä haluamallasi tavalla. Me tykkäämme sekoittaa sinappia ja munankeltuaista, kun kinkku on päällystetty, ripottelemme leivänmuruja.

- Paista sitten 175 ° C kuivassa ilmassa, kunnes kinkku on paahdettu ja kultainen (kestää vain 5-10 minuuttia). Tämä on täydellinen ateria valmistettavaksi edellisenä päivänä.Kalkkuna

- Upea tapa saada kalkkunasta sekä mehukasta että rapeaa on höyryttää se ensin täydellä höyryllä 100 ° C täytteet sisällä.

- Aseta lämpömittari jalan luun sisäpuolelle ja keitä, kunnes se saavuttaa 68 ° C. (Aika vaihtelee kalkkunasi koon mukaan, minkä vuoksi keskikohdan lämpötila on paras kypsyymittari)

- Kun kalkkuna saavuttaa oikean lämpötilan, ota se ulos ja anna ihon kuivua.

- Kuivuttuaan, rasvaa koko lintu pehmeällä voilla ja kypsennä viimeiset 30 minuuttia 200 ° C: n kuivalla perusohjelmalla, jotta iho ruskistuu ja rapeutuu. Leikkaa pala ja nauti!


Kuorrutetut ribsit tai naudanliha

- Aloita suolaamalla lyhyet ribsit tai rintakehä ja anna jäädä suolaveteen yön yli.

- Höyrykypsennä täydellä höyryllä 100 ° C vähintään 3 - 4 tunnin ajan koosta riippuen. Lyhyet kylkipalat ovat valmiit, kun liha alkaa irtoamaan luusta helposti. Rintapalat ovat valmiit, kun voit helposti leikata lihan pienellä veitsellä. Anna jäähtyä. Leikkaa lyhyet kylkiluut viipaleiksi luiden välistä tai anna rinnan olla sellaisenaan.

- Tee kuorrute: 1dl ruskeaa sokeria, 3dl tummaa olutta, 1 rkl omenaviinietikkaa, 1 rkl sinappia, ripaus suolaa ja mahdollisesti ripaus chiliä tai savustettua chipotlea. Sekoita sokeri ja etikka kattilassa ja kiehauta, lisää olutta ja sekoita, kunnes sakeaa (noin 10–15 minuuttia).

- kuorruta liha ja lämmitä uunissa. Voit valmistaa tämän aterian edellisenä päivänä ja vain kuorrutta ja lämmittää ennen tarjoilua.


Sous-vide-puolet

Sous-vide on täydellinen keittomenetelmä vihanneksille. Se on terveellisempää, koska vähemmän ravinteita menetetään keittoprosessin aikana ja maukkaampaa, koska parannat luonnollisia makuja ja saat paremman tekstuurin. Lisäksi se on hieno tapa hauduttaa vihanneksia.


Sellerijuuri ruskistetun voin, timjamin ja sitruunan kuorella

- Kuori ja viipaloi selleri ja laita tyhjiöpussiin yhdessä ruskistetun voin, timjamivarren, sitruunan kuoren ja ripauksen suolaa kanssa

- Keitä täydellä höyryllä 100 ° C: ssa noin 20-25 min. Jäähdytä ja tarjoa sellaisenaan, paista tai grillaa.


Porkkanat mausteissa ja appelsiinimehussa

- Kuori porkkanat ja laita tyhjiöpussiin yhdessä tähtianiksen, chilin, kanelin ja ripauksen suolaa kanssa.

- Keitä täydellä höyryllä 100 ° C: ssa noin 15 - 20 min. Jäähdytä ja tarjoa sellaisenaan, paista tai grillaa. Käytä mehu kastikkeeseen tai liemeen.


Höyrykokkaa kuten ammattilaiset

Anna SteamPro-uunien nostaa höyrykokkaamisesi pro-tasolle. Löydä ominaisuuksia, kuten Sous-Vide, yhdistetty ruoanlaitto, joka mahdollistaa uunin hallinnan älypuhelimellasi, ja höyrykeittimen apuväline Steamify. SteamPro-uunit ovat valmiita tekemään päivittäisestä elämästäsi maukkaampaa.


Tutustu SteamPro-uuneihimme


Jätä tuotearvostelu
Jätä tuotearvostelu

Mielipiteesi on meille tärkeä. Arvostamme kaikkia saamiamme palautteita ja kuulemme mielellämme kokemuksistasi tuotteesi kanssa.