Paista parempi leipä höyryllä

Päivitetty viimeksi 14.9.2021 12.49

Tutustu kuinka höyry tehostaa leivontaasi. Höyryuuni mahdollistaa täydellisen ympäristön taikinan kohoamiseen ja antaa leivällesi rapean kuoren ja kuohkean sisustan.Vie leipominen pidemmälle

Höyryuuni avaa aivan uuden ilmavan, maukkaan leivän jossa on rapea kullanruskea kuori, maailman. Se alkaa jo kohotuksessa, jossa höyry luo tasaisen lämpötilan, joka sopii täydellisesti taikinan nousuun. Leivonnassa höyry muodostaa rapean kuoren, koska se muodostaa leivälle märän pinnan ja pitää sisäpuolen kosteana.


Kohotus

Höyryn käyttäminen taikinan kohotukseen on upeaa, koska sinulla on täydellinen ja tasainen lämpötila taikinan nousuun. Tämä tarkoittaa, että taikina nousee nopeammin ja tasaisemmin. Tämä sopii kaikille taikinoille, mutta etenkin hapantaikinalle, koska saat korkeamman ja ei niin tiheän taikinan kuin huoneenlämpötilassa kohotettuna.

Voit käyttää höyryä ensimmäiseen, mutta ehdottomasti toiseen kohotukseen. Kun leivät tai leipärullat ovat nousussa, höyry auttaa tekemään leivästä kevyempiä, jos sisällä on enemmän ilmaa. Lämpötila vaihtelee, mutta noin 25-30 ° C on hyvä, yleensä mitä lämpimämpi, sitä nopeampi kohoaminen - eikä taikinaa tarvitse peittää, kun se kohoaa höyryuunissa. (Kokeile "Taikinan kohottaminen" -toimintoa seuraavan kerran paistaessasi).


Leivonta

Höyryleivonnan ja leivän paistamisen oppiminen höyryuunissa ei ole vaikeaa, ja se antaa loistavan tuloksen. Höyryn käyttö leivontaprosessin alussa tekee leivän pinnasta rapeamman. Tämä johtuu siitä, että höyry (tai olennaisesti vesi) luo märän pinnan, joka auttaa sitä paistumaan tasaisemmin.

Kun viimeistelet kuivalla kuumuudella, tekee se märästä pinnasta vielä raikkaamman kuin jos käyttäisit vain kuivaa lämpöä alusta alkaen. Höyry auttaa myös pitämään kosteuden leivässä - ei enää kuivaa ja tiheää leipää. (Jos käytät yhtä höyryuuneistamme, kokeile "Leivän leivonta" -toimintoa.)


Leipoa ammattimaista leipää kotona

Paista upea leipä napin painalluksella. SteamBake-uunit käyttävät höyryä taikinan kohottamiseen, se nousee nopeasti ja tasaisesti antaen ilmavan ja kostean sisäpinnan. Loppusilauksen antamiseksi käytetössä on tavallinen kuiva lämpö, jotta kuori olisi rapea ja kullanruskea.


Tutustu SteamBake-uuneihimme


Jätä tuotearvostelu
Jätä tuotearvostelu

Mielipiteesi on meille tärkeä. Arvostamme kaikkia saamiamme palautteita ja kuulemme mielellämme kokemuksistasi tuotteesi kanssa.