Näin puhdistat ja hoidat Electrolux uuniasi

Päivitetty viimeksi 13.9.2023 12.05

Keittiö uunilla

Hygieniasyistä on tärkeää puhdistaa Electrolux uunisi säännöllisesti. Puhdistamalla uunin ja tarvikkeet pidät ne huippukunnossa. Yksinkertainen hoito parantaa sen suorituskykyä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Uunilla on erilaiset puhdistustarpeet mallista ja tyypistä riippuen. Electroluxin uuneissa voi olla useita puhdistustoimintoja, jotka tukevat niiden ylläpitoa. Tarkista, mikä puhdistustoiminto sopii sinun uunillesi. Tutustu lisätarvikevalikoimaan saadaksesi parhaat tulokset.

Pidä uunisi puhtaana

Päivittäinen siivous:

 • Ontelo: Optimaalisesti ontelo tulisi puhdistaa jokaisen käytön jälkeen. Pyyhi ontelo ja luukun sisälasi pehmeällä liinalla.
 • Uunin etuosa: Puhdista uunin etuosa pehmeällä liinalla, lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella.
 • Metallipinnat: Käytä metallipintojen puhdistamiseen puhdistusliuosta.
 • Tahrat: Puhdista tahrat miedolla pesuaineella.

Uunin etuosaan, metallipinnoille ja tahroille suosittelemme uunin ja mikroaaltouunin puhdistusainetta.

Perusteellinen puhdistus:

Selvitä ensin, mitä puhdistusohjelmia uunisi tukee. Välillä sinun on suoritettava hyllytukien ja lasioven syväpuhdistus. Alla on yleiskatsaus näiden puhdistamiseen.

 • Puhdista hyllytuki: perusteellisempaa puhdistusta varten suosittelemme hyllytuen poistamista. Voit tehdä tämän vetämällä hyllytuen etukiinnikettä poispäin uunin seinästä ja tämän jälkeen vetämällä takakiinnikkeen samalla tavalla. Puhdista hyllytuet pesualtaassa tai laita ne astianpesukoneeseen.
 • Luukun sisälasi: Sisälasi on mahdollista irrottaa ja puhdistaa, jos se likaantuu. Katso käyttöohjeista, miten se irrotetaan uunimallissasi. Irrota lasit varovasti ja puhdista ne kostealla liinalla tai käytä puhdistusainetta erityisen pinttyneelle rasvalle. Suosittelemme uunin ja mikroaaltouunin puhdistusainetta.

Puhdistustuotteet

Suositeltuja hoitotuotteitamme voit ostaa verkkokaupastamme.

 • Uuni ja mikroaaltouunin puhdistusaine
 • Steam Care – Höyryuunin kalkinpoistoaine
 • Steam Oven Care Set – puhdistusaine ja kalkinpoistoaine

Puhdistusmuistutukset

Useissa uunimalleissa on muistutukset uunin puhdistamisesta. Uuni muistuttaa, kun on puhdistuksen ja/tai kalkin poiston aika optimaalisen toiminnan varmistamiseksi. Muistutukset voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä ASETUKSET -valikossa tai My Electrolux Kitchen -sovelluksen kautta.

Puhdistusohjelmat

Löydät uneille saatavilla olevat puhdistusohjelmat alta. Katso uunisi käyttöohjeista, mitkä ohjelmat on saatavilla mallillesi.

Katalyyttinen puhdistus – katalyyttiset suodattimet imevät irronneen rasvan ja poistetaan helposti puhdistusohjelman jälkeen. Lue lisää täältä.

Pyrolyyttinen puhdistus – muuttaa lian, rasvan ja ruokajäämät tuhkaksi korkeissa lämpötiloissa, jonka jälkeen uuni pyyhitään liinalla. Lue lisää täältä.

AquaClean – käyttää kosteutta rasvan ja ruokajäämien esikäsittelyyn, mikä helpottaa uunin puhdistamista. Lue lisää täältä.

Onko sinulla höyryuuni?

Jos sinulla on höyryuuni, sinulla voi olla myös seuraavat ohjelmat.

Steam Cleaning – automaattinen puhdistustoiminto, joka käyttää höyryä rasvan ja jäännösten irrottamiseen, mikä helpottaa uunin puhdistamista. Lue lisää höyrypuhdistuksesta täältä.

Steam Cleaning PLUS – tehokkaampi höyrypuhdistusohjelma. Lue lisää höyrypuhdistuksesta täältä.

Kuivaus – voit suorittaa tämän puhdistusohjelman kuivataksesi uunin sisätilan höyryllä ruoanvalmistuksen jälkeen.

Kalkinpoisto – välillä kalkki on poistettava höyryjärjestelmästä ja tämä toiminto auttaa sinua siinä. Lue lisää kalkinpoistosta täältä.

TÄRKEÄÄ!

 • Varmista aina, että uuni on jäähtynyt ennen puhdistamista.
 • Uunin tulee olla jäähtynyt ennen kuin käytät uuninpuhdistussuihkeita. Suihkuta puhdistusainetta liinalle ja pyyhi sen sijaan, että suihkuttaisit sitä suoraan uuniin. Suihketta ei saa mennä johtoihin, jotka ovat uunin tuulettimen takana.
 • Älä käytä naarmuttavia puhdistusaineita.Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöohjeet täältä.

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.

Älykäs yhdistetty koti
Älykäs yhdistetty koti

Älykäs koti, jossa Taste, Care, Wellbeing ja Peace of Mind -kokemukset tekevät elämästä parempaa, nautinnollisempaa ja kestävämpää.