Näin käytät Electrolux uunisi paistolämpömittaria

Päivitetty viimeksi 19.4.2024 14.47

Kanan ruoka-anturin käyttö

Integroidun Food Sensor -paistolämpömittarin avulla voit seurata ruoanlaiton edistymistä – reaaliajassa. Se on helppokäyttöinen ja sen avulla varmistat, että ruokasi on aina kunnolla kypsennetty. Löydät tämän ominaisuuden tietyistä Electroluxin uunimalleista.

Miksi paistolämpömittaria tulisi käyttää?

Paistolämpömittari (kutsutaan joskus myös nimellä kypsennyslämpömittari tai lihalämpömittari) on integroitu lämpömittari, joka mittaa ruoan sisälämpötilan. Se soveltuu erilaisten ruokien valmistukseen ja on ihanteellinen apu eri ruokien, kuten lihan, kalan tai siipikarjan, valmistukseen.

Käyttäessäsi paistolämpömittaria voit tuntea olosi varmaksi siitä, että saavutat ruoan oikean sisälämpötilan – ei koskaan yli- tai alikypsennettyä. Sinun ei tarvitse huolehtia kypsennysajoista, sillä sisälämpötila ohjaa tarkasti, kuinka kauan ruokasi tulee pysyä uunissa.


Näin käytät paistolämpömittaria

Kun kypsennät ruokaa paistolämpömittarin avulla, sinun on asetettava kaksi lämpötilaa: uunin lämpötila ja ruoan tavoitelämpötila.

1. Aseta paistolämpömittari ruokaan.

2. Kytke paistolämpömittari uuniin. Varmista, että se on kytketty ja kunnolla painettu sisään pistorasiaan.

  • Pistorasia löytyy useimmissa malleissamme eturungon oikeasta yläkulmasta ja siihen pääsee käsiksi uunin luukun ollessa auki.

Henkilö kytkee ruoka-anturin


3. Aseta lämmitystoiminto ja uunin lämpötila.

4. Paina -kuvaketta ja aseta ruoallesi tavoitelämpötila.

5. Paina START.

6. Asetettua sisälämpötilaa valvotaan ja hälytys kuuluu, kun se saavutetaan.

Vinkkejä

Paistolämpömittaria voidaan käyttää myös AssistedCooking -toiminnon yhdeydessä. Voit valita ottaa sen käyttöön, kun sitä ehdotetaan AssistedCooking -navigaatiossa joko uunissa tai sovelluksessa (jos tämä koskee uuniasi). Näissä skenaarioissa lisätoimintona on, että voit asettaa kypsennyksen annoksellesi valitsemalla rare, medium tai well done oman maun mukaan. Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja Assisted Cookingista.

Parhaan tuloksen saamiseksi työnnä paistolämpömittarin kärki astian keskelle tai ruoan paksuimpaan kohtaan. Varmista, että vähintään ¾ paistolämpömittarista on ruoan sisällä.

Parhaiten valmistamasi ruoan tulisi lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen ruoanlaiton aloittamista. Paistolämpömittari ei toimi, jos ruoka on liian kylmää tai se ei ole täysin sulanut.

Varoitukset

  • Käytä vain mukana toimitettua paistolämpömittaria tai alkuperäisiä varaosia.
  • Varmista, että grillielementtien ja paistolämpömittarin johdon väliin jää muutaman senttimetrin rako, jotta liiallinen kuumuus ei vahingoita sitä.
  • Varo palovammoja, kun asetat paistolämpömittarin esilämmitettyyn uuniin.
  • Poista paistolämpömittari aina uunista heti käytön jälkeen. Varo palovammoja, sillä sekä paistolämpömittari että uuni ovat kuumia.
  • Älä käytä paistolämpömittaria nesteille.


Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimallista. Löydät käyttöohjeet täältä.

Nyt kun osaat käyttää paistolämpömittaria, saatat haluta oppia lisää uunisi toiminnoista. Klikkaa tästä saadaksesi yleiskatsauksen uunin toiminnoista ja symboleista.

Rekisteröi tuotteesi
Rekisteröi tuotteesi

Rekisteröi tuotteesi MyElectroluxiin ja löydät kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta.

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.