Näin käytät Electrolux -höyryuunisi Sous vide -toimintoa

Päivitetty viimeksi 13.9.2023 11.31

Sous vide ruoanlaitto ja sous vide -toiminnon käyttäminen uunissasi

Sous vide -ruoanlaittomenetelmä sulkee kosteuden, aromit, ravinteet ja maun. Tämä mahdollistaa ravintolatason lopputulokset omassa keittiössäsi. Käytännössä Sous vide eliminoi ylikypsennyksen riskin. Koska ruoka kiehuu itsestään vakuumipusseissa, kypsennysmenetelmä tehostaa myös ruoan makuja. Löydät tämän ominaisuuden Electrolux SteamPro -uunimalleista.

Sous vide yhdistetään usein lihaan, mutta voit myös hyödyntää menetelmää merenelävien, siipikarjan, kasvisten ja perunoiden valmistuksessa. Voit jopa valmistaa kananmunia saadaksesi täydellisesti kovettuneet valkuaiset ja juoksevat keltuaiset.

Tarvitset

ProSteam-uuniasi lukuun ottamatta tarvitset Sous vide -vakuumipusseja ja tyhjiöpakkauslaitteen.

Sous vide -pussit

Electroluxin vakuumipussit on suunniteltu kierrätettäviksi ja niiden valmistuksessa on hyödynnetty kierrätettävämpää muovimateriaalia aikaisempiin malleihin verrattuna* (löydät ne täältä). Pussit on valmistettu käyttämällä jopa 40% vähemmän CO2-päästöjä kuin aiemmin**. Pussit ovat yhteensopivia Sous vide -uunien, tyhjiöpakkauslaitteiden ja vakuumilaatikoiden kanssa.

Muista kierrättää vakuumipussi kypsennyksen jälkeen. Kun olet käyttänyt vakuumipussia, poista kaikki ruokajäämät pussin sisältä välttääksesi kontaminaatiota kierrätysastiassa. Tämän jälkeen voit heittää pussin muovin kierrätysastiaan.

*Pussi on valmistettu NEXT FLEX MP0X -materiaalista (muoto>A4), joka on kierrätettävä EN 13430 -standardin mukaisesti (vastaa DIN EN 13430 -standardia).

**Electroluxin suorittaman elinkaariarvioinnin (LCA) mukaan.

Tyhjiöpakkauslaite

Sous vide -pussien sulkemiseen tarvitset tyhjiöpakkauslaitteen. Saatavilla on irrallisia eli siirrettäviä ja integroitavia laatikoita. Siirrettävät mallit mahdollistavat uusia kokemuksia keittiössä, koska ne ovat monipuolisia ja helppokäyttöisiä. Jos haluat panostaa ja nostaa Sous vide -ruoanlaittosi uudelle tasolle, voit varustaa keittiösi integroitavalla mallilla.

Näin käytät Sous vide -toimintoa

1. Täytä vesisäiliö maksimitasolle ohjeistetulla tavalla ja työnnä se takaisin paikoilleen.
2. Aseta ruoka Sous vide -pussiin ja sulje vakuumipussi. Laita pussi ritilän päälle uuniin kolmannelle tasolle.
3. Valitse SteamPro® -uunin Sous vide -toiminto.
4. Aseta kypsennysaika.
5. Aseta lämpötila.
6. Paina START.

Vinkkejä

  • Suosittelemme paistamaan punaista lihaa hetken pannulla tai grillillä Sous vide -toiminnon käytön jälkeen. Tämä antaa lihalle rapean pinnan.
  • Kun kypsennät useita siipikarja- tai kalapaloja samassa pussissa niin aseta ne vierekkäin, älä päällekkäin, jotta ne kypsyvät kunnolla.
  • Aterian valmistus pakastamalla tyhjiösuljettuja ruokia: ota muovipussit suoraan pakastimesta uuniin, kun käytät Sous Vide -toimintoa.


Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöohjeet täältä.

Kun olet oppinut Sous vide -ruoanlaittomenetelmästä, voit klikata tästä saadaksesi lisätietoja höyrykypsentämisestä.

Rekisteröi tuotteesi
Rekisteröi tuotteesi

Rekisteröi tuotteesi MyElectroluxiin ja löydät kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta.

Jätä tuotearvostelu
Jätä tuotearvostelu

Mielipiteesi on meille tärkeä. Arvostamme kaikkia saamiamme palautteita ja kuulemme mielellämme kokemuksistasi tuotteesi kanssa.