Näin hyödynnät Electrolux höyryuuniasi parhaalla tavalla

Päivitetty viimeksi 13.9.2023 11.27

Naiset höyryttävät vihanneksia höyryuunissa

Höyryllä kypsentäminen tarjoaa useita hyötyjä. Höyry säilyttää ruoan maut, värit sekä ravintoaineet ennallaan ja on yksi hellävaraisimmista ruoanlaittotavoista. Valmista maukkaita ja terveellisiä aterioita täydellisesti Electroluxin höyryuunillasi.

Voit höyrykypsentää melkein mitä tahansa. Vihannekset, äyriäiset, siipikarja, liha, leipä ja kakut hyötyvät tästä kypsennysmenetelmästä.

Näin valmistat ruokaa höyryllä

Kaikki Electroluxin höyryuunit tarjoavat höyryn ja kuivan lämmön yhdistelmän, mikä antaa sinulle loputtomasti ruoanlaittovaihtoehtoja. Voit yhdistää höyryn ja kuivan lämmön manuaalisesti tai käyttää Steamify®-toimintoa, jos se on saatavilla uunimallissasi.

Saadaksesi kaiken irti höyrykypsennyksestä suosittelemme, että uuni on kylmä, kun aloitat ruoanlaiton. Jos aloitat ruoanlaiton uunin ollessa kuuma, et tule näkemään höyryn muodostumista.

Electroluxin höyryuuneissa on neljä höyrytasoa. Uunissasi voi olla kaikki nämä tasot tai jokin niistä. Alta näet eri höyrytasot ja yleiset ohjeet niiden käyttöön.

Full Steam (100% höyry) käyttää jatkuvaa höyryä terveellisen ja maukkaan ruoan valmistamiseksi. Ihanteellinen vihannesten, riisin, couscousin ja merenelävien (kala, simpukat ja katkaravut) hienovaraiseen kypsentämiseen.

Humidity High yhdistää kiertoilman ja höyryn. Oikeat asetukset herkille ruoille, kuten vaniljakastikkeelle, lehtitaikinalle, piirakoille ja kalalle.
Humidity Medium yhdistää kiertoilman ja höyryn hienovaraiseen haudutukseen. Ihanteellinen kylkipalojen/ribsien tai paahdetun kalan valmistamiseen sekä leivän ja makeiden taikinoiden leivontaan.
Humidity Low yhdistää kiertoilman ja höyryn, jolloin ruoka on mehukasta ja rapeaa. Täydellinen lihan, siipikarjan, kalan, patojen ja paahdettujen vihannesten valmistamiseen. Sopii myös piirakoiden, muffinssien ja keksien leivontaan.


Säädä höyryn taso manuaalisesti

1. Täytä vesisäiliö maksimitasoon ohjeiden mukaan
2. Työnnä vesisäiliö takaisin paikalleen
3. Selaa valikkoa löytääksesi manuaaliset höyrytoiminnot
4. Valitse haluamasi manuaalinen höyrytoiminto
5. Aseta lämpötila
6. Paina START

Anna Steamify®:n asettaa höyryn taso

Jos uunissasi on Steamify®-toiminto, se asettaa höyrytason automaattisesti valitsemasi lämpötilan mukaan. Tämän jälkeen se lisää oikean määrän höyryä oikeaan aikaan ja yhdistää sen tarvittaessa kuivaan lämpöön. Opi valmistamaan ruokaa Steamify®:lla.

Vinkkejä

  • Varmista, että uuni on kylmä, kun aloitat kypsennyksen höyryllä niin saat kaiken irti höyrykypsennyksestä.
  • Kun haluat pitää ruoan lämpimänä, sinun ei tarvitse peittää ruokaa foliolla, koska kosteus tarjoaa saman suojan.
  • Kun kypsennät täydellä höyryasetuksella, suosittelemme käyttämään Deluxe Steam -sarjaa, joka toimitetaan uuneissa, joissa on Full Steam -vaihtoehto.


TÄRKEÄÄ!

  • Käytä vesisäiliössä vain kylmää hanavettä. Älä käytä suodatettua (demineralisoitua) tai tislattua vettä. Älä käytä muita nesteitä. Älä kaada syttyviä tai alkoholipitoisia nesteitä vesisäiliöön.
  • Jos uuni on kuuma, kun aloitat ruoanlaiton niin syntyvää höyryä ei näy.
  • Tyhjennä vesisäiliö, kun olet valmis ruoanlaiton kanssa.
  • Jäännösvesi voi kondensoitua onteloon. Avaa uunin luukku varovasti kypsennyksen jälkeen, kun uuni on jäähtynyt, ja kuivaa ontelo pehmeällä liinalla.
  • Saat aika ajoin hälytyksen höyryuunin kalkinpoistosta. Kalkinpoisto poistaa ja estää kalkkikiven muodostumisen uunisi höyryjärjestelmään, jonka ansiosta se toimii optimaalisesti. Lue lisää uunin kalkinpoistosta täältä.


Lue lisää siitä, miten valmistat leipää ja leivonnaisia höyryllä tai siitä, miten lämmität edellisen päivän ruoan uudelleen höyrytoiminnolla.

Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöohjeet täältä.

Rekisteröi tuotteesi
Rekisteröi tuotteesi

Rekisteröi tuotteesi MyElectroluxiin ja löydät kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta.

Jätä tuotearvostelu
Jätä tuotearvostelu

Mielipiteesi on meille tärkeä. Arvostamme kaikkia saamiamme palautteita ja kuulemme mielellämme kokemuksistasi tuotteesi kanssa.