Vaatteet eivät tuoksu puhtaalta pesun jälkeen

Päivitetty viimeksi 20.6.2022 8.40

Ongelma

 • Pyykki haisee pesun jälkeen
 • Pyykinpesukone ei pese vaatteita puhtaaksi
 • Vaatteet eivät tuoksu puhtaalta pesun jälkeen
 • Vaatteet eivät ole raikkaita pesun jälkeen

Koskee

 • Edestä täytettävä pesukone
 • Päältä täytettävä pesukone
 • Kuivaava pesukone

Ratkaisu

Mitä tehdä, jos vaatteet eivät tuoksu puhtaalta pesun jälkeen

 1. Annostele pesuaine oikein

  Yksi yleisimmistä pesutulokseen vaikuttavista virheistä on pesuaineen väärä annostelu – voi olla, että käytät liikaa tai liian vähän. Jos pesuainetta on liikaa, on mahdollista, että vaatteita ei ole huuhdeltu kunnolla. Liian vähäinen määrä pesuainetta taas ei puhdista kunnolla. Annostele aina pesuaineen pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan.

 2. Puhdista pesukoneen sisäosat.

  Suorita huoltopesu pesukoneille tarkoitetulla Clean & Care -pesuaineella hajuhaittojen välttämiseksi. Puhdista pesukoneen nukkasihti ja muista kiinnittää se huolellisesti takaisin vuotojen välttämiseksi.
  Pidä pesukoneesi puhtaana ja huippukunnossa 3-in-1 hygieenisen Clean & Care -tuotteemme avulla. Hoitoaine poistaa kalkin, rasvan ja puhdistaa pesukoneen tai astianpesukoneen. Parhaan hyödyn saavuttamiseksi sitä tulee käyttää kerran kuukaudessa tai 30 pesukerran välein.
  Laita pussin koko sisältö tyhjään pesukoneeseen ja käytä 60 °C ohjelmaa ilman esipesua.

  Osta Clean & Care -tuotteita verkkokaupasta täältä.

 3. Puhdista pesukoneen kauluskumi.

  Pesukoneen kauluskumi voi altistua tummille tai mustille hometahroille. Voit poistaa hometta pesukoneelle sopivalla pesuaineella. Voit käyttää Clean & Care -tuotetta hyödyksesi.

 4. Puhdista pesuainelokero.

  Ajoittain pesuainelokeron ympärille voi muodostua hometta, josta voi aiheutua epämiellyttävää hajua. Pese pesuainelokero huolellisesti lämpimällä vesijohtovedellä. Irrota pesuainelokero ja käytä sopivaa harjaa lian ja kuivuneen saippuan tai nesteen puhdistamiseen pesuainelokeron yksittäisistä lokeroista. Voit käyttää esimerkiksi vanhaa hammasharjaa.
  Esimerkki:


 5. Käynnistä pesuohjelma korkeassa lämpötilassa säännöllisin väliajoin

  Voit ehkäistä epämiellyttävää hajua pesukoneessa suorittamalla pesuohjelman korkeassa lämpötilassa säännöllisin väliajoin. Jätä pyykinpesukoneen luukku raolleen ja vedä pesuainelokeroa hieman ulos jokaisen pesun jälkeen, jotta ne kuivuvat sisältä ennen seuraavaa pesua.

 6. Vältä koneen täyttämistä liikaa.

  Jos rummussa on liikaa pyykkiä, pesuaine ei liukene kunnolla, jolloin pyykkiin voi jäädä tahroja ja pyykki voi olla edelleen likaista pesun jälkeen.

Syy

 • Katso myös laaja valikoima alkuperäisiä lisävarusteita, varaosia sekä korkean laatustandardimme mukaisia puhdistus- ja hoitotuotteita verkkokaupasta täältä.
Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.