Kuinka pestä villavaatteita

Päivitetty viimeksi 3.3.2023 14.14

Suunniteltu kestämään vuosia, villavaate on hyvä sijoitus, jos huolehdit siitä oikein. Olipa kyse ylellisestä takista tai arkisesta villapaidasta, näiden neuvojen noudattaminen auttaa vaatettasi kestämään pidempään.


1. Villapesu pesukoneessa

Jos pesukoneessasi ei ole villaohjelmaa, suosittelemme että käytät kylmäpesuohjelmaa "vain käsinpesuvillaan". Muista pestä villavaate aina nurin käännettynä.

2. Valitse villapesuaine viisaasti

Vältä raskaiden pesuaineiden, entsyymejä sisältävien 'Bio' -pesuaineiden tai valkaisuaineita sisältävien pesuaineiden käyttöä. Käytä erityistä villapesuainetta.

3. Kuinka säilyttää villavaatteet oikein

Säilytä villapaitasi tasaisena ja viikattuna suojataksesi niitä venyttämiseltä. Jos joudut ripustamaan, käytä erityissuunniteltuja neulottujen vaatteiden ripustimia, jotta ne saavat parhaan tuen.


Kuivaa rummussa villavaatteesi

Voit nyt kuivata rummussa villavaatteesi pitääksesi sen hyvässä kunnossa. PerfectCare-pesukoneidemme villaohjelma on sertifioitu, Woolmark-merkityn pesuohjelman on oltava yhtä lempeä kuin käsienpesu. DelicateCare-kuivausrummut tarjoavat erityisen villankuivausohjelman. Erityinen rummun nopeus pitää villavaatteen tasaisena rummun sivua vasten. Tämä antaa yhtä hyviä tuloksia kuin tasainen kuivaus. Vaatteesi eivät kutistu ja ovat suojassa käänteiltä ja takertumiselta.