Kuivausrumpu ei kuivaa kunnolla

Päivitetty viimeksi 18.10.2022 16.00

Ongelma

 • Kuivausrumpu ei kuivaa kunnolla
 • Kuivausrummun kuivaustulos on huono
 • Vaatteet ovat kosteita kuivausrummussa kuivaamisen jälkeen

Koskee

 • Ilmatuuletettu kuivausrumpu
 • Kondensoiva kuivausrumpu
 • Lämpöpumppukuivausrumpu

Ratkaisu

 1. Puhdista kuivausrummun suodattimet ja lämmönvaihdin (lämpöpumpputekniikalla varustetuissa koneissa) ja muut osat käyttöohjeesi ohjeiden mukaan ja kokeile sitten konetta uudelleen.
  Pidä suodatinta valoa vasten ja katso, näetkö suodattimen läpi helposti.
  Jos et näe suodattimen läpi helposti puhdistuksen jälkeen, se on vaihdettava.

  Osta uusi suodatin kuivausrumpuusi verkkokaupastamme.

 2. Tarkista ympäristön lämpötila.
  Varmista, että huoneen lämpötila on +5 °C - +35 °C. Jos huonelämpötila ei ole näiden arvojen välillä, kuivausrumpu ei välttämättä toimi kunnolla eikä lämpene. Lämmitä huonetta, johon kuivausrumpu on asennettu, kunnes sopiva huonelämpötila on saavutettu tai siirrä kuivausrumpu toiseen huoneeseen, jossa on sopiva huonelämpötila ja kokeile konetta uudelleen.
 3. Jos ohjelma on kosteusohjattu, kuten 'Cotton Cabinet Dry', valitaan korkeampi kuivuusaste, esim. 'Erittäin kuiva'.
 4. Jos kuivausrummussasi on DRY PLUS -toiminto, aseta se asentoon MAX.

 5. Jos kuivausrumpuun halutaan laittaa eripaksuisia tai eri materiaaleista valmistettuja vaatteita, tulee pyykki lajitella paksuuden ja materiaalin mukaan ja kuivata erikseen. Joissakin kuivausrummuissa on myös erikoisohjelmat, kuten. 'MIX XL', 'FARKUT' tai 'vuodevaatteet', jotka on suunnattu erityyppisille kankaille tai eripaksuiselle pyykille.

 6. Tarkista täyttömäärä.
  Laitteen ylitäyttö voi heikentää lämmön pääsyä vaatteisiin ja koneen läpi. Kone katkaisee lämmityksen ylikuumenemisen välttämiseksi, jos ilmankierto on estynyt. Täyttäessä rumpua pidä huoli siitä, etteivät vaatteet ole rummussa liian tiiviisti. Vaatteiden tulisi voida liikkua vapaasti ja ilman päästä kulkemaan vaatteiden ympärillä kuivauksen aikana.
  Elektronisia ohjelmia käytettäessä rumpu havaitsee, ovatko vaatteet kuivia. Jos rummussa on vain vähän vaatteita, rumpu ei joissain tapauksissa tunnista vaatteita ja lopettaa ohjelman. Hyvin pienelle määrälle vaatteita on suositeltavaa käyttää aikakuivausta.
  Kuivausrumpua on parasta käyttää valitun ohjelman suurimmalla teholla. Tämä on tehokkain tapa käyttää kuivausrummun energiaa.

 7. Säädä jäännöskosteustasoa.
  Monissa malleissa jäännöskosteustasoa voidaan säätää.
  Löydät säätöohjeet käyttöoppaasta, jos koneessa on tämä toiminto.

 8. Tarkista, onko kone kytketty maadoitettuun pistorasiaan.
  Jos konetta ei ole kytketty maadoitettuun pistorasiaan, kone ei välttämättä toimi kunnolla ja saattaa arvioida vaatteiden kuivumisen väärin. Myös sähköiskun vaara on olemassa.
 9. Huuhteluaineen käyttö.
  Suosittelemme, että et käytä huuhteluainetta pesuohjelman aikana.
  Kun huuhteluainetta käytetään pesuohjelmassa, rummun sisäpuolelle ja mittausanturiin muodostuu usein kalvomainen pinta. Se voi häiritä kosteusmittausta, joten kuivausrumpu arvioi vaatteiden olevan kuivia. Rumpu voidaan puhdistaa liinalla ja etikalla.
 10. Tarkista, lämpeneekö kuivausrumpu.
  Käynnistä koneen puhdistuksen jälkeen vähintään 120 minuutin aikaohjelma ilman vaatteita koneessa. Tunnin kuluttua avaa luukku ja kokeile, onko rumpu lämmin (vähintään 20 minuuttia kuivausohjelmaa jäljellä). Jos rumpu on lämmin, lämmitysjärjestelmä on kunnossa.
 11. Yritä nollata kone katkaisemalla kuivausrummun virta 1-2 minuutiksi irrottamalla kuivausrumpu pistorasiasta ja kytkemällä se sitten uudelleen. Kytke sitten kone päälle, suorita kuivausohjelma ja tarkista, onko ongelma ratkennut.
 12. Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Syy

 • Kuivausrummun huonoon kuivaustulokseen voi olla useita syitä.
  Parhaan tuloksen saavuttamiseksi pienemmällä energiankulutuksella on tärkeää, että kone puhdistetaan säännöllisesti ja että käytät oikeaa ohjelmaa kuivattavan vaatetyypin mukaan. On tärkeää, että vaatteet lajitellaan ja kuivataan vaatteiden tyypin mukaan.
  Joillekin vaatetyypeille, joissa on mm. erittäin paksut saumat, voi olla tarpeen esikuivata ne aikaohjelmalla (yli 10 minuutin ohjelma).

 • Tyynyjen ja peittojen kuivaus.
  Katso ensin käyttöohjeesta, sopiiko koneesi tyynyjen tai peittojen kuivaamiseen. Jos näin ei ole, on olemassa vaara, että kone voi ylikuumentua ja koneen osat voivat vaurioitua.
  Jos kone soveltuu tyynyjen tai peittojen kuivaamiseen, käytä tyynyjen/peittojen kuivausohjelmaa käyttöohjeen ohjeiden mukaisesti. Jos esim. tyynyt eivät kuivausohjelman jälkeen ole keskeltä täysin kuivia, voit esikuivata ne aikaohjelmalla (yli 10 minuutin ohjelma).

 • Jos haluat kuivata jo melkein kuivia vaatteita, sinun on kuivattava ne loppuun aikaohjelmalla. Automaattiset kuivausohjelmat eivät välttämättä toimi oikein, jos vaatteiden kosteus on hyvin vähäistä.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.