Kuivausrummun kuivaustulos on huono ja pyykki on kosteaa kuivauksen jälkeen

Päivitetty viimeksi 9.2.2023 10.29

Ongelma

  • Pyykki on kosteaa kuivauksen jälkeen 
  • Kuivausrumpu ei kuumene 
  • Kuivausrummun kuivaustulokset ovat huonot
  • Kuivausrumpu ei kuivaa kunnolla

Koskee

  • Lämpöpumppukuivausrumpu
  • Kondensoiva kuivausrumpu
  • Ulkoilmaan kosteuden poistava kuivausrumpu

Ratkaisu

1. Valitse oikea kuivausohjelma.

Varmista, että pyykissä olevien vaatteiden pesumerkintöjen symbolit vastaavat kuivausohjelmaa.

Katso kuivausohjelmien tiedot käyttöohjeesta. 

Voit ladata laitteesi käyttöohjeen täältä. 

2. Kosteusohjatuissa ohjelmissa (esim. ""puuvilla - kaappikuiva"") tulee valita korkeampi kuivuustaso (esim. erittäin kuiva).

Kuivausrummun ohjelmat ovat joko ajastettuja tai kosteusohjattuja.   

3. Jos pyykki koostuu eripaksuisista tai -tyyppisistä tekstiileistä, lajittele pyykki tekstiilin paksuuden ja tyypin mukaan ja kuivaa erikseen.

Mallista riippuen joissakin laitteissa on myös erityisohjelmia (esim. ""MIX XL"", ""FARKUT"" tai ""Vuodevaatteet”), jotka soveltuvat eri tyyppisille tai eri paksuisille tekstiileille.   

4. Jos kuivausrummussasi on DRY PLUS -toiminto, aseta se asentoon MAX.

5. Jos jäännöskosteustason säätäminen on kuivausrummussasi mahdollista, aseta se korkeimmalle kuivuustasolle. 

Lisätietoja löydät laitteesi käyttöohjeesta.

6. Puhdista kaikki sihdit ja lauhdutin (jos mahdollista) säännöllisesti ja huolellisesti käyttöohjeen mukaisesti.

Pidä sihtiä valoa vasten ja katso, näetkö sen läpi helposti.
Jos et näe sihdin läpi helposti puhdistuksen jälkeen, se on vaihdettava.

Osta uusi suodatin kuivausrumpuusi verkkokaupastamme.

Sihdin puhdistus:


Lämpöpumppukuivausrummun lauhduttimen puhdistus:


Kondensoivan kuivausrummun lauhduttimen puhdistus:


7. Älä ylitä maksimitäyttömäärää.  

Laitteen ylitäyttö voi heikentää lämmön pääsyä vaatteisiin ja koneen läpi. Kone katkaisee lämmityksen ylikuumenemisen välttämiseksi, jos ilmankierto on estynyt. Täyttäessä rumpua pidä huoli siitä, etteivät vaatteet ole rummussa liian tiiviisti. Vaatteiden tulisi voida liikkua vapaasti ja ilman päästä kulkemaan vaatteiden ympärillä kuivauksen aikana.

Elektronisia ohjelmia käytettäessä rumpu havaitsee, ovatko vaatteet kuivia. Jos rummussa on vain vähän vaatteita, rumpu ei joissain tapauksissa tunnista vaatteita ja lopettaa ohjelman. Hyvin pienelle määrälle vaatteita on suositeltavaa käyttää aikakuivausta.
Kuivausrumpua on parasta käyttää valitun ohjelman suurimmalla teholla. Tämä on tehokkain tapa käyttää kuivausrummun energiaa.

Huomio: Annetut täyttömäärät viittaavat aina kuivan pyykin painoon.  

8. Varmista, että huoneen lämpötila on yli +5 °C ja alle +35 °C.

Jos huonelämpötila ei ole näiden arvojen välillä, kuivausrumpu ei välttämättä toimi kunnolla eikä lämpene. Lämmitä huonetta, johon kuivausrumpu on asennettu, kunnes sopiva huonelämpötila on saavutettu tai siirrä kuivausrumpu toiseen huoneeseen, jossa on sopiva huonelämpötila ja kokeile konetta uudelleen. Optimaalinen huonelämpötila parhaiden kuivaustulosten saavuttamiseksi on 19 – 24 °C. 

9. Tarkista, että kone on kytketty maadoitettuun pistorasiaan.

Jos konetta ei ole kytketty maadoitettuun pistorasiaan, kone ei välttämättä toimi kunnolla ja saattaa arvioida vaatteiden kuivumisen väärin. Myös sähköiskun vaara on olemassa.

10. Tarkista, lämpeneekö kuivausrumpu.

Käynnistä koneen puhdistuksen jälkeen vähintään 120 minuutin aikaohjelma ilman vaatteita koneessa. Tunnin kuluttua avaa luukku ja kokeile, onko rumpu lämmin (vähintään 20 minuuttia kuivausohjelmaa jäljellä). Jos rumpu on lämmin, lämmitysjärjestelmä on kunnossa.

11. Nollaa laite.

Voit nollata laitteen irrottamalla laitteen pistokkeen pistorasiasta 30 minuutin ajaksi. Kytke sitten laite takaisin verkkovirtaan ja kokeile, onko ongelma ratkennut.

12. Jos yllä olevat ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Syy

Kuivausrummun huonoon kuivaustulokseen voi olla useita syitä.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi pienemmällä energiankulutuksella on tärkeää, että kone puhdistetaan säännöllisesti ja että käytät oikeaa ohjelmaa kuivattavan vaatetyypin mukaan.

On tärkeää, että vaatteet lajitellaan ja kuivataan vaatteiden tyypin mukaan. Joillekin vaatetyypeille, joissa on mm. erittäin paksut saumat, voi olla tarpeen esikuivata ne ajastetulla kuivauksella (kuivausohjelman tulee kestää yli 10 minuuttia).

Tyynyjen ja peittojen kuivaus:

Katso ensin käyttöohjeesta, sopiiko koneesi tyynyjen tai peittojen kuivaamiseen. Jos näin ei ole, on olemassa vaara, että kone voi ylikuumentua ja koneen osat voivat vaurioitua.

Jos kone soveltuu tyynyjen tai peittojen kuivaamiseen, käytä tyynyjen/peittojen kuivausohjelmaa käyttöohjeen ohjeiden mukaisesti. Jos esim. tyynyt eivät kuivausohjelman jälkeen ole keskeltä täysin kuivia, voit esikuivata ne ajastetulla kuivauksella (yli 10 minuutin ohjelma).

Jo lähes kuivien vaatteiden kuivaus:

Jos haluat kuivata jo melkein kuivia vaatteita, sinun on kuivattava ne loppuun ajastetulla kuivauksella (yli 10 minuutin ohjelma). Automaattiset kuivausohjelmat eivät välttämättä toimi oikein, jos vaatteiden kosteus on hyvin vähäistä.

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.

Varaa huolto
Varaa huolto

Tarvitseeko laitteesi huoltoa? Autamme sinua mielellämme. Teknikkomme ovat erittäin ammattitaitoisia ja käyttävät vain alkuperäisosia laitteiden korjauksessa.

Varaosat ja tarvikkeet
Varaosat ja tarvikkeet

Hanki alkuperäiset varaosat laitteeseesi verkkokaupastamme, ja saat ne toimitettuna kotiovellesi.