Jääkaapin tai pakastimen sulatus

Päivitetty viimeksi 5.8.2022 8.34

Ongelma

  • Kuinka sulattaa jääkaappi?
  • Kuinka sulattaa pakastin?
  • Pakastimen sulatus
  • Jääkaapin sulatus

Koskee

  • Jääkaappi
  • Pakastin

Ratkaisu

Jääkaapin sulattaminen:


1. Kytke laite pois toiminnasta ja irrota se verkkovirrasta.

Voit katkaista virran irrottamalla pistokkeen pistorasiasta tai katkaisemalla virran sulakkeesta.


2. Poista elintarvikkeet, säilytysastiat ja laitteen varusteet laitteesta.


3. Sulata laitteeseen muodostunut jää jättämällä ovi auki.

Oven auki jättäminen vähentää esimerkiksi epämiellyttävän hajun muodostumista.


4. Puhdista ja pyyhi laitteen sisäosa kostealla puhdistusliinalla. 


5. Aseta laitteen varusteet takaisin paikoilleen.


6. Sulje ovet ja kytke laite takaisin verkkovirtaan.


7. Kytke laite takaisin toimintaan ja odota, kunnes se saavuttaa asetetun lämpötilan. 

Tämä vie yleensä 4–6 tuntia.


8. Älä koskaan poista jäätä terävien esineiden avulla. 

Muutoin laitteen sisäosa voi vaurioitua tai jäähdytysjärjestelmään voi tulla vuotoja.




Pakastimen sulattaminen:


Pakastin on sulatettava, kun sen sivuilla olevan jääkerroksen paksuus on 10–15 mm. Pakastimen sulattaminen on helpompaa, jos se on tyhjä tai tuotteita on vain vähän.



1. Kytke laite pois päältä ja irrota se verkkovirrasta.


2. Poista elintarvikkeet pakastimesta, kääri ne useaan paperikerrokseen ja säilytä niitä kylmässä paikassa.


3. Jätä ovi auki, irrota mahdollisen poistoaukon tulppa ja anna veden valua alustalle. 

Poista jää nopeasti asianmukaisen kaapimen avulla. Älä koskaan käytä teräviä metalliesineitä jään irrottamiseen. Muutoin laite voi vaurioitua. 


4. Pyyhi pakastimen sisäosa huolellisesti sen sulattamisen jälkeen ja aseta tyhjennystulppa takaisin paikoilleen.


5. Kytke laite takaisin verkkovirtaan ja kytke se päälle.


6. Aseta lämpötilasäädin alhaisimpaan lämpötila-asetukseen ja anna laitteen käydä kahden tai kolmen tunnin ajan.        

              

7. Aseta elintarvikkeet takaisin pakastimeen.

Älä käytä mekaanisia työkaluja tai muita keinotekoisia välineitä sulattamisen nopeuttamiseksi, ellei valmistaja suosittele niitä. Jos pakasteiden lämpötila nousee sulatuksen aikana, niiden säilyvyys voi heikentyä.