Kuinka pitää ruokani tuoreena kauemmin jääkaapissa

Päivitetty viimeksi 13.9.2021 12.33


Ruoan pitäminen tuoreena jääkaapissa voi olla haaste. Tässä on joitain suosituksia siitä, kuinka pitää ne tuoreina pidempään.


Kuinka pitää parsa tuoreena

Vältä parsan kuivumista. Pidä kuminauhalla nipussa ja leikkaa noin 2,5cm päädyistä. Aseta parsat pystyssä lasiin, joka sisältää 2,5-5cm vettä, ja peitä löysästi muovipussilla. Ne pysyvät tuoreina jopa 7 päivää.


Kuinka pitää perunat tuoreina

Perunat kannattaa varastoida viileässä (10 - 20 ° C) ja kosteassa ympäristössä. Vinkki, säilytä perunat ruskeassa paperissa tai rei'itetyissä muovipusseissa valolta kaukana, jotta luodaan paras mahdollinen ympäristö. Älä säilytä perunoita sipulien vieressä, koska niiden vapauttamat kaasut aiheuttavat toisten vihannesten rappeutumisen. Noudata näitä vihjeitä, niin pidät perunat tuoreina pidempään.Kuinka pitää avokado tuoreena

Avokadot tulisi pitää jääkaapissa, koska kylmä pysäyttää kypsytyksen. Pidä ne kuitenkin ensin keittiön pöydällä, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Niiden tulisi kestää 7-10 päivää jäähdytettynä. Huippuvinkki: Jos sinulla onkiire, laita ne muovipussiin pöydälle kypsentämisen nopeuttamiseksi.


Kuinka pitää kananmunasi tuoreena

Jotta kananmunat pysyvät pidempään tuoreina jääkaapissasi, säilytä ne alkuperäisessä pakkauksessa, pitääksesi ne erillään kosteudesta ja muista epäpuhtauksista. Munat on parasta varastoida viileissä ympäristöissä noin 4 - 20 ° C: seen. Noudattaessasi näitä neuvoja, kananmunasi pysyvät tuoreina jääkaapissa noin 3–5 viikkoa.Kuinka pitää parsakaali tuoreena

Parsakaali - parasta säilyttää jääkaapin vihanneslaatikossa. Pidä parsakaali suljetussa muovipakkauksessa (kuten sidottu muovipussi), jotta se säilyisi pidempään. Oikein säilytetyn tulisi kestää 7–14 päivää. Jos haluat jäädyttää tuoreet parsakaalit, leikkaa ne ensin floretiksi, valkaise niitä kiehuvassa vedessä 2 - 3 minuutin ajan, jäähdytä heti kylmässä / jäävedessä, valuta ja säilytä ilmatiiviissä pakkauksissa. Niiden tulisi kestää 3-6 kuukautta.


Kuinka pitää salaatti tuoreena

Salaatti säilyy parhaiten myös jääkaapin vihanneslaatikossa, kosteusasetus korkeana - tämä pätee kaikkiin lehtivihanneksiin. Jos sinulla ei ole kosteuden hallintalaitetta - pese salaatti, kääri se paperipyyhkeisiin ja sulje astia.Vihanneslaatikon sankari

Vihanneslaatikko tai -tuorelaatikko on sankari tuoreille tuotteille, vihanneksille ja herkullisille hedelmille. Tuorelaatikoilla on tärkeä merkitys vihannesten hyvänä ja tuoreena pitämisessä, varmistaen heikon vihannesmetabolin, alhaisen kuivumisen ja pienentyneen sairastumisriskin  taudinaiheuttajien takia (homeet jne.).

  • Mitä säilytetään kasvislaatikossa: salaatti / vihannessalaatti, porkkana, vihreät pavut, parsakaali, sieni
  • Älä säilytä vihanneslaatikossa (väärän säilytyslämpötilan takia): paprikaa / vihannespaprikaa, tomaattia, kurkkua, banaania, eksoottisia hedelmiä (mango, ananas), melonit, hunajarasvat, vesimeloni


Kosteus - avaintekijä

Oikea kosteus laatikossa on avaintekijä, jotta tuoretuotteesi eivät kuivu. Etsi keinoa säätää laatikkosi kosteutta tuuletusaukon, pyörän, painikkeiden jne. kautta. Korkeampi kosteus on ihanteellinen, kun laatikossa on vähän tuotteita, alhaisempi, kun tuorelaatikko on täynnä. Muista että kasvikset rakastavat melko korkeaa kosteutta.

Jätä tuotearvostelu
Jätä tuotearvostelu

Mielipiteesi on meille tärkeä. Arvostamme kaikkia saamiamme palautteita ja kuulemme mielellämme kokemuksistasi tuotteesi kanssa.