Jääkaappipakastimessa näkyy hälytys, punainen varoitusvalo tai vilkkuva kolmio tai laite piippaa varoituksen merkiksi

Päivitetty viimeksi 23.12.2022 15.30

Ongelma

• Näytössä näkyy hälytys
  • Näytössä vilkkuu punainen valo
  • Näytössä näkyy vilkkuva kolmio
  • Laitteesta kuuluu hälytysääni tai piippaava ääni
  • Jäähdytys toimii puutteellisesti, ei jäähdytä tarpeeksi, lämpötila on liian korkea

Koskee

• Jääkaappi
  • Jääkaappipakastin

Ratkaisu

1. Sammuta hälytys painamalla mitä tahansa painiketta.

2. Jos olet asentanut laitteesi juuri paikoilleen, odota noin 12 tuntia, että se saavuttaa oikean lämpötilan.

3. Jos olet laittanut laitteen sisään paljon ruokia, hälytysääni loppuu heti, kun laitteen sisälämpötila on taas sallituissa rajoissa.

4. Tarkista, onko laitteesi sisällä oleva tuuletin päällä ja pyöriikö se (jos laitteessasi on tuuletin).

Tarkista tuuletin sulkemalla ovi hetkeksi ja avaamalla se sitten uudestaan.

Kuulet heti oven avaamisen jälkeen, onko tuuletin ollut käynnissä vai pysähtyykö se liian aikaisin.

5. Varmista, että laite on vaakatasossa.

Säädä laitteen pohjassa olevia jalkoja ja tarkista vesivaa'an avulla, että laite on vaakatasossa.

6. Tarkista, onko laite asennettu ja kiinnitetty oikein, jotta ovi menee tiukasti kiinni (integroidut kodinkoneet).

7. Tarkista, että oven tiivisteet ovat puhtaat ja hyvässä kunnossa.

8. Tarkista, että ovi on kunnolla kiinni, ja vältä jättämästä ovea auki pitkäksi aikaa.

9. Tarkista, että oven saranat ovat jämäkästi kiinni ja hyvässä kunnossa.

Vaihda kaikki saranoiden vialliset osat.

10. Tarkista, että laitteen jäähdytys toimii oikein.

• Mittaa lämpötila asettamalla lämpömittari vesilasiin ja laittamalla lasi jääkaappiin.
  • Jos lämpötila on +4 – +5 °C, jääkaappi toimii oikein.
  • Elintarvikkeiden sisälämpötila on jääkaapin sisälämpötilaa tärkeämpi, koska ilman lämpötila vaihtelee jäähdytyssyklin (jääkaapin kompressorin käynnistymisestä sen pysähtymiseen) aikana.
  • Huomioi, että edullisten lämpömittarien näyttämät lukemat voivat vaihdella ±1–2 °C.
  • Säädä lämpötilaa kääntämällä lämpötilansäädintä tai käyttämällä laitteen hallintapaneelia.

11. Tarkista, että laite on asennettu riittävän ilmanvaihdon takaavalla tavalla.

Katso lisätietoja ilmanvaihtoa koskevista vaatimuksista laitteen käyttö- tai asennusohjeesta.

Voit ladata laitteesi käyttöohjeen täältä.

12. Tarkista, että laitteen oven pakkaussuojat on irrotettu (integroidut kodinkoneet).

13. Tarkista, ettei asennuspaikan lämpötila ole liian korkea tai alhainen laitteen arvokilvessä näkyviin luokitteluihin nähden.

14. Sulata laite ja kytke se uudelleen toimintaan.

15. Jos yllä olevat ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Löydä tuotteesi käyttöopas
Löydä tuotteesi käyttöopas

Ratkaise ongelmia tai löydä käyttöohjeita ja tositteita tuotteellesi.