Vihanneskeitto siemensipsien kera

Kermainen ja rapea keitto 

Nauti kermaisesta vihanneskeitosta rapeiden siemensipsien kera. Täydellinen alkuruoka tai pääruoka - tämä keitto on tehty palsternakoista mutta voit myös korvata ne muilla sesonkikasviksilla, kuten esimerkiksi maa-artisokeilla.

Ainekset

Keittoon:

Kasvislientä - 1 l
Palsternakkoja - 1,5 kg
Ghee-voita - 100 g
Soijamaito - 300 ml

Siemensipsejä varten:

Vehnäjauhoja - 50 g
Vettä - 100 ml
Etikka - 30 ml
Ruskeaa sokeria, suolaa
Kurpitsa-, pellava- ja auringonkukansiemeniä

1

Aseta Electrolux-uuni kiertoilmatilaan ja lämmitä 180 asteeseen. Sekoita kaikki sipsien ainesosat Electrolux Assistant -yleiskoneessa. Sinun pitäisi saada hieman nestemäinen taikina, samanlainen kuin pannukakkutaikina. Kaada osa taikinasta leivinpaperilla päällystetylle leivinpellille ja levitä hyvin ohueksi. Ripottele siemenet päälle. Aseta uuniin 10 minuuttia.

3

Laita palsternakat kattilaan, peitä liemellä ja keitä 10 minuuttia.

4

Laita keitetyt palsternakat Electrolux MasterPiece -tehosekoittimeen, lisää liemi ja soijamaito ja sekoita kunnes siitä tulee sileää. Lisää enemmän lientä tarvittaessa.

5

Lisää ghee-voita ja sekoita kunnolla. Kaada keitto kulhoon ja tarjoile sipsien kanssa.