Myskikurpitsa-perunafondant

Myskikurpitsa-perunafondant

Makea myskikurpitsa on sopii erinomaisesti perunan kaveriksi fondantissa. Tässä reseptissä yhdistetään molemmat kasvikset, ja saadaan aikaiseksi herkullinen kasvispääruoka.

Annoksia: 4
Valmistusaika: 3 h 30 minuuttia

Ainekset

Sieniliemi
20gr voita, 50gr salottisipuleita, 250gr herkkusieniä, 1 timjamin oksa, 1,5 litraa vettä

Myskikurpitsa-perunafondant
1 myskikurpitsa, 2 suurta perunaa, 3 valkosipulinkynttä, 2 timjamin oksaa, 2,5dl sienilientä, 100gr voita, suolaa ja pippuria

Lisukkeet
100gr ruusukaaleja, 100gr lehtikaalta, 50gr pinaatinlehtiä, muutama kastanja ja pekaanipähkinä, 20gr voita, 50gr salottisipuleita, 250gr herkkusieniä, 1 timjamin oksa, 1,5 litraa vettä

Maustettu Beurre Blanc 
1 salottisipuli, 1dl makeaa valkoviiniä, 1 kanelitanko, 2 kokonaista valkosipulinkynttä, 1 hyppysellinen inkiväärijauhetta, 1 hyppysellinen muskottipähkinäjauhetta, 0,6 dl sienilientä, 0,5dl vispikermaa, 100gr voita, suolaa ja pippuria

Lue lisää

Tee näin

Sieniliemen valmistus

  • Sulata voi ja kuullota salottisipulit keskilämmöllä kattilassa.
  • Puhdista sienet ja leikkaa ne neljään osaan. Lisää sienet sipulien sekaan, ja paista timjamin oksan kanssa.
  • Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen tunnin ajan.

Myskikurpitsa-perunafondant

  • Pese ja kuori kurpitsa ja perunat.
  • Leikkaa perunat ja myskikurpitsa noin 8 cm pitkiin, 3 cm leveisiin ja 1 cm korkeisiin suorakulmion muotoisiin paloihin.
  • Aseta aina neljä suorakulmiota päällekkäin niin, että joka toinen on peruna ja joka toinen on kurpitsa. Tue pinot hammastikulla, ja aseta ne paistinpannulle.
  • Kuori ja murskaa valkosipuli, ja lisää se paistinpannulle timjamin, sieniliemen ja muiden mausteiden kera.
  • Paista hiljalleen, kunnes peruna ja kurpitsa ovat kypsyneet ja neste on haihtunut.

Lisukkeet

  • Poista uloin lehtikerros ruusukaaleista ja ryöppää lehdet asettamalla ne jääveteen 15 sekunniksi. Kuivaa ne ja laita sivuun odottamaan.
  • Puhdista lehtikaali ja kuivaa lehdet. Ripottele hieman oliiviöljyä niiden päälle. Aseta lehtikaali uunipellille ja paista uunissa 130 asteessa, kunnes lehdet ovat rapeita.
  • Puhdista pinaatinlehdet.
  • Kiehuta suolattua vettä suuressa kattilassa. Lisää pinaatti 4 minuutiksi veteen, ja ryöppää sen jälkeen pinaatinlehdet jäävedessä muutaman sekunnin ajan. Kuivaa ja laita sivuun odottamaan.
  • Sulata 20 grammaa voita kattilassa, lisää pinaatti, suola ja pippuri, ja paista joitakin minuutteja.
  • Laita pekaanipähkinät paistumaan uuniin 150 asteeseen, kunnes ne ovat rapeita.
  • Paista kastanjat voissa paistinpannulla kunnes ne ovat kuumia. Varo, ettei kastanja hajoa paistettaessa.

Maustettu Beurre Blanc

  • Silppua salottisipuli.
  • Kuullota sipulit ja mausteet paistinpannulla voissa, ja lisää valkoviini ja sieniliemi. Anna nesteen haihtua 50%.
  • Lisää vispikerma ja vähennä nestettä yhä.
  • Ota pannu pois kuumasta ja sekoita joukkoon kylmä voi, kunnes seos on koostumukseltaan paksu.
  • Mausta suolalla ja pippurilla

Tarjoilu

  • Laita pinaatti lautasen keskelle ja aseta fondant sen päälle.
  • Koristele kastanjalla, pekaanipähkinällä ja muutamalla ruusukaalin lehdellä. Paina lehtikaalin varsi fondantin sisään niin että lehtikaali pysyy pystyssä fondantin päällä.
  • Kaada liemi fondantin ympärille kaatimen avulla.

Kokin vinkit

Teräsmagneetti leivinpaperin päällä

Oletko jo keksinyt käyttää teräsmagneettia pitääksesi laivinpaperin paikoillaan uunipellin päällä?
Tämä tekniikka toimii teräspeltien kanssa, koska magneetti ja pelti vetävät toisiaan puoleensa. Le Cordon Bleu -huippukokit käyttävät tätä niksiä pitääkseen paperin paikoillaan kevyttä lehtikaalta paistaessa. Tämä estää paperia liikkumasta lehtikaalin päälle.

Kokki murskaa valkosipulin kynnen

Valkosipulin murskaaminen 
Valkosipulin murskaaminen tuo puristamista enemmän makua ruokiin, ja estää myös paloja leviämistä pitkin pannua öljyn mukana.


Keittiöveitsiä leikkuulaudalla

Muita Le Cordon Bleun reseptejä

  • Naudan etuselkäpihvi ja rapeat osterit
  • Matcha–kirsikkapiirakka
  • Mango-vaniljavaahto