Vesimeloni

Herkullinen vesimeloni

Vähän kaloreita ja rikas maultaan - on monia mahtavia tapoja nauttia vesimelonista. Tee siitä oma salainen ainesosasi ja mehusta, grillaa tai tyhjiöpakkaa sitä!

Tee vesimelonista salainen ainesosasi

Vesimeloni on enemmänkin kuin raikas ja maukas ainesosa, se on täynnä yllätyksiä. Voit nauttia tästä runsaasti kaliumia ja C-vitamiinia sisältävästä mehukkaasta ja terveellisestä hedelmästä helposti monin eri tavoin. Se on yhtä herkullista pääruoan tai salaatin aineksena kuin makeassa jälkiruoassakin. Suuren vesipitoisuuden ja huokoisen hedelmälihan ansiosta vesimeloni sopii yhdistettäväksi erilaisiin aromeihin – se on täydellinen luovien ja yllättävien makuelämyksien luomiseen. Aivan kuten brittiläisen MasterChef-mestarin Tim Andersonin aromikas margaritaan haudutettu vesimeloni alla. Kokeile sitä itse vesimelonin julisteessa olevaa reseptiämme käyttäen.

Vesimeloni

Maukas margarita-vesimeloni

Brittiläisen MasterChef-mestarin Tim Andersonin Sous Vide -resepti, jossa mausteiseen margaritaan yhdistetään vesimeloni limen, chilin, sokerin ja suolan kanssa – unohtamatta itse alkoholia. Anderson pakkaa hedelmän maun tyhjiöpusseihin käyttäen Electroluxin Sous Vide -tyhjiöpakkauslaitetta. Tämän tekniikan avulla marinadi puristetaan heti meloniin, jolloin syntyy kiinteämpi hedelmälihan koostumus. Tuloksena on päiväntasaajan mausteiden ja hedelmän räjähdysmäinen yhdistelmä, jossa on meksikolainen vivahdus tequilaa. Voit halutessasi myös käyttää vesimelonissa vodkaa luodaksesi kesäisen ja eksoottisemman version Bloody Marystä.

Muita herkullisia vesimelonin reseptejä

Mausteinen vesimeloni on yleistä intialaista ruokaa, joka tarjoillaan runsaalla määrällä chaat masalaa – yleinen suolaa sisältävä mausteseos. Voit myös valmistaa siitä kastikkeen chilin, pienen punasipulin, sitruunamehun ja mintun kera valmistaaksesi raikkaan lisän grillaukseen kesäpäivinä ja terveellisen lisukkeen grillatulle lihalle yleisesti ottaen. Michelin-tähdillä palkittu kokki Simon Hulstone tarjoilee höyrystetyt jättikatkaravut grillatun vesimelonin ja sangriasalaatin kera osoittaen, että vesimeloni voidaan myös kypsentää. Kokki Hulstone käyttää höyryuunia herkullisen hedelmän kanssa tarjoiltavien katkarapujen mehukkuuden säilyttämiseksi.

Vesimeloni ja katkarapuja
Vesimelonia pussissa

Hauduta ainutkertaisten makujen saavuttamiseksi

Tyhjiöpussien käyttö ja aineksien puristaminen pussiin niitä kypsentämättä on ammattilaiskokkien yleinen käytäntö ja voit tehdä sen helposti myös itse. Sous Vide –tyhjiöpakkauslaitteella voit marinoida ja vahvistaa erilaisten hedelmien ja vihannesten makua – esimerkiksi ananaksen, omenan ja päärynän kohdalla. Voit myös kokeilla ja lisätä kurkkuun hiukan valkoviinietikkaa, sokeria ja suolaa – täydellinen lisä savuloheen tai kuivakalaan.

Nopeat reseptivinkit

 • Vesimeloni ja feta-salaatti
  Vesimeloni ja feta-salaatti

  Puolikkaita ohueksi leikattuja punasipuleita, kurkkuviipaleen neljänneksiä, 1 rkl tuoretta lime-mehua, vesimelonikuutioita, feta-juuston paloja, mustia oliivinpuolikkaita, pilkottua tuoretta minttua, 2 rkl oliiviöljyä

  Pyöräytä!

 • Vesimeloni smoothie
  Vesimeloni smoothie

  2 kupillista siemenettömiä vesimelonia, 1 omena, 1 päärynä, 2 kupillista baby pinaattia ja ½ kuppia vettä tarvittaessa.

  Sekoita!

 • Chili-Margarita vesimeloni
  Chili-Margarita vesimeloni

  Puolikas vesimeloni (ei siemeniä), 60ml gold tequilaa, 30ml Cointreauta tai Grand Marnieria, 2 limeä, 1 tulinen chilipippuri, hyppysellinen merisuolaa ja hienosokeria.

  Purista tyhjiöpussissa!

 • Grillattu vesimelonisalaatti
  Grillattu vesimelonisalaatti

  Grillaa vesimelonia n.2 min molemmilta puolilta ja mausta suolalla. Kasaa annos suosikkisalaatillasi, feta-juuston paloilla ja balsamicolla. Kesäiseen jälkiruokaan, grillaa lohkot hunajan kanssa.

 • Vesimelonisohjo
  Vesimelonisohjo

  Lisää jäätyneitä vesimelonikuutioita tuoreeseen puristettuun limemehuun.

  Sekoita!

 • Votka vesimeloni
  Votka vesimeloni

  Leikkaa vesimeloniin pieni, pullonkorkin kokoinen aukko. Kaavi pois tarpeeksi hedelmänlihaa saadaksesi tilaa pullolle. Kaada votkapullo vesimeloniin ja jätä se sinne 12-24 tunniksi.

  Viipaloi ja nauti (vastuullisesti)!