Simpukat

Simpukoiden kypsentäminen

Espanjalaisista tapaksista italialaiseen risottoon ja yhdessä tuoreiden raaka-aineiden kanssa, tee simpukoista salainen ainesosasi ja löydä uusia merellisiä makuja.

Simpukoita

Simpukoista salainen ainesosasi

Simpukoita on kaiken muotoisia ja kokoisia lajikkeita pienen pienistä suuriin. Niitä voidaankin käyttää monissa herkullisissa merenruoissa. Palourdes- tai Manilla-simpukat ovat pieniä ja makeita, niiden valmistus onnistuu parhaiten höyryuunissa. Amandes – tai sydänsimpukat – sopivat hyvin maukkaan simpukkamuhennoksen valmistamiseen. Simpukat sisältävät runsaasti rautaa ja vähärasvaista jauhelihaa enemmän proteiinia. Varmista kuitenkin ennen kypsennystä, että simpukat tuoksuvat tuoreilta, tuntuvat raskailta niiden kokoon nähden ja että niiden mehu on kirkasta. Katso lisätietoa simpukoiden valmistamisesta aineksien julisteestamme ja aloita ruoanvalmistus.

Simpukkavedellä valmistettu risotto

Simpukkavedellä valmistettu risotto

Italian San Salvossa sijaitsevan Al Metro -ravintolan pääkokki Nicola Fossaceca valmistaa toisen tyypillisen italialaisen ruoan, risoton meriherkuista, simpukoita käyttäen. Simpukat eivät kuitenkaan ole ruoan pääroolissa tällä kertaa. Simpukat antavat herkullisen maun risottoriisin liemeen ja ne valmistetaan tuoreen inkiväärin kera keltajuovamullofileen pohjaksi. Liemi on helppo valmistaa kiehauttamalla simpukat nopeasti vedessä. Katso täydellinen resepti lataamalla juliste. Tai katsele videolta itse Nicolan antamat ohjeet.

Maukas paella

Maukas tapasateria

Perinteinen espanjalainen ruoka sisältää runsaasti aineksia merestä. Simpukoita voidaan käyttää paellasta tapasaterioihin Välimeren makujen nauttimiseksi. Suositussa tapasruoassa käytetään paprikalla maustettuja simpukoita. Kypsennä kevyesti pieniä simpukoita kastikkeessa, jossa on oliiviöljyä, valkosipulia, sipulia, makeaa paprikaa ja valkoviiniä. Induktiokeittotasot sopivat täydellisesti tämän ruoan valmistamiseen, sillä ne mahdollistavat tarkan kypsennyksen alhaisessa lämpötilassa. Varmista, ettei ruokaa mene hukkaan tippaakaan tarjoilemalla se tuoreen leivän kera kastikkeeseen kostuttamiseksi.

Simpukat katilassa

Herkullinen pasta merenherkuista

Ehkäpä tunnetuin simpukkaruoka on spaghetti alle vongole. Se on helppo italialainen pastaruoka, jonka voit valmistaa muutamalla perusaineksella, ja jotka täydentävät simpukat täydellisesti - valkosipuli, voi, valkoviini, oliiviöljy, litteälehtinen persilja ja ripaus sitruunamehua. Voit kokeilla myös veitsisimpukoita sinisimpukoidensijaan tai linguine-pastaa spagetin sijaan. Ja jos haluat päästää luovuutesi valloilleen, katso muita simpukkalajeja julisteesta.

Simpukoita kattilassa

Erinomaisen maun perusta

Liemen valmistaminen on ehdotonta kaikille seikkailunhaluisille kokeille. Liemet ovat yksi herkullisten lopputuloksien pääpilareista ja ne voivat olla salainen ainesosasi missä tahansa risottoreseptissä. Peruskalaliemi voidaan valmistaa käyttämällä vain joitakin jäljelle jääneitä kalanruotoja ja tähteitä, yhtä porkkanaa, yhtä sipulia, muutamaa laakerinlehteä, hiukan pippuria ja yhtä sellerinvartta. Laita ainekset esimerkiksi suureen Infinite Chef Stock Pot -kattilaan ja kaada raikasta vettä päälle. Keitä alhaisella lämmöllä n.40 minuutin ajan. Käytä induktiokeittotasoa parhaiden tuloksien saavuttamiseksi, koska se mahdollistaa tarkan lämpötilan säädön. Siivilöi lopuksi ja joko jäähdytä tai pakasta. Voit käyttää käyttövalmista lientä milloin tahansa valmistaessasi suosikkirisottoasi merenherkuista tai muita simpukkaruokia.