Linssit

Linssien kypsentäminen

Linssit voivat nostaa yksinkertaisen salaatin uudelle tasolle tai niitä voidaan yhdistää itämaisten makujen kanssa herkullisessa keitossa. Miksi et kokeilisi linssejä ja tekisi niistä sinun salaisen ainesosasi?

Tee linsseistä salainen ainesosasi

Linssejä voidaan käyttää monissa herkullisissa ruokalajeissa linssikeitoista salaatteihin. Linssit sisältävät runsaasti vitamiineja, proteiinia ja mineraalisuolaa; niitä pidetään yhtenä terveellisimmistä ruoista. Voit esimerkiksi valmistaa herkullisen ranskalaisen ruoan yhdistämällä ranskalaiset Puy-linssit yksinkertaiseen vuodenjuustosalaattiin. Puy-linssit lisäävät ainutkertaisen pippurisen maun ja säilyttävät muotonsa ruoan parempaa koostumusta silmällä pitäen. Vaihtoehtoisesti usein intialaisissa ruoissa käytetyt punaiset linssit ovat ilahduttavan lämpimiä Keralan tyylisessä, kookosta sisältävässä punaisessa linssikeitossa, sillä se on ravitseva ja poikkeuksellisen helppokäyttöinen ainesosa.

Ammattilaiskokki Piccon maukas kesäsalaatti

Michelin-tähdillä palkitun Eros Piccon lämmin kesäsalaatti on herkullinen tapa käyttää linssejä. Ne kuuluvat italialaisen ruoan pääaineksiin, mutta niitä käytetään perinteisesti tukevissa talviruoissa – ne tuovat myös onnea uudelle vuodelle uudenvuodenaaton ruokana, koska niiden sanotaan muistuttavan pieniä kolikoita. Piccon terveellinen ruoka on kuitenkin kevyempi ja se osoittaa, miten linssejä voidaan käyttää monin eri tavoin eri vuodenaikoina. Katsele videolta lisätietoa hänen valinnastaan yhdistää linssit kesäruokaan. Tai katso ohje reseptijulisteesta ja kokeile itse.

Linssien kypsentäminen

 • Soveltuu hyvin salaatteihin ja patoihin
  Soveltuu hyvin salaatteihin ja patoihin

  Linsseillä on suuri ravintoarvo ja niitä saa koko vuoden ympäriinsä kesäsalaattiin tai talviseen pataruokaan.

 • 3 kupillista vettä, 1 kuppi linssejä
  3 kupillista vettä, 1 kuppi linssejä

  Varmista, että käytät kolme kupillista vettä yhteen kuppiin linssejä valmistaaksesi maukkaan ja onnistuneen linssiruoan.

 • Kypsennysajat
  Kypsennysajat

  Punaisia linssejä keitetään 20 minuuttia kun taas vihreät vaativat 30 minuuttia.

Electroluxin höyryuuni

Saavuta voimakkaampia makuja höyrystämällä

Linssien keittämisen sijaan voit kypsentää ne hellävaraisesti Electroluxin höyryuunilla, jolloin niiden maut vahvistuvat ja ravintoarvot säilyvät. Vastaavasti kani on herkullisempaa ja mehukkaampaa höyrystettynä. Höyrystäessä säilytät lihan kosteuden ja maun. Ainesosat kootaan juuri ennen tarjoilua maanläheisten linssien, runsaasti rautaa sisältävän pinaatin ja hiukan karvaan makuisen endiivin kera kontrastin luomiseksi kanin makeaan lihaan nähden.

Höyryuunissa valmistettu kana

Salaisuus on höyryssä

Michelin-tähdillä palkitut kokit kaikkialla maailmassa käyttävät höyryuunia, joka säilyttää ruoan kosteuden. Kokeile helppoja höyryuunin reseptejä, esimerkiksi kanaruokia kuten broilerin paistamista. Höyryn ansiosta liha on mehukasta ja pehmeää eikä kuivumisen tai sitkeän koostumuksen vaaraa ole. Voit myös saavuttaa rapean kuoren tätä tekniikkaa käyttäen – molempien puolien parhaat ominaisuudet. Tässä onkin itse asiassa kaksi salaista ainesosaa – linssit ja höyrykypsennys, jotka täydentävät upeasti toinen toisiaan.