Pannukakkuja marjakompotin, paahdettujen pistaasipähkinöiden ja mantelien kera

Pannukakkuja herkkuhetkiin

Kuohkeat ja herkulliset pannukakut sopivat tyylikkääksi jälkiruoaksi. Täydellinen makean ja suolaisen yhdistelmä saavutetaan lisäämällä päälle marjakompottia sekä paahdettuja pistaasipähkinöitä ja manteleita. Täydellinen jälkiruoka aterian päätteeksi tai herkullinen vaihtoehto aamiaiseksi.

Ainekset (9 pientä pannukakkua)

Pannukakut
1 kananmuna, 9 dl maitoa, 2 rkl voisulaa, 3 dl jauhoa, 1 rkl sokeria, 1 tl leivinjauhetta, 1⁄2 tl suolaa

Marjakompotti
1 dl kuppia fariinisokeria, 2 rkl tuoretta sitruunamehua, 9 dl marjasekoitusta, esim. vadelmia, karhunvatukoita ja mustikoita

Paahdettuja pistaasipähkinöitä ja manteleita
3 dl pistaasipähkinöitä ja manteleita rouheena

Valmistusohje

Vaihe 1 (pannukakut)
Vatkaa munat vaahdoksi suuressa kulhossa. Lisää maito ja voisula. Lisää kuivat ainekset ja sekoita hyvin. Kuumenna hiukan voilla voideltu paistinpannu.

Kaada pannuun hiukan taikinaa (n. 1 dl) ja kallista pannua taikinan levittämiseksi tai levitä sitä lusikan avulla. Kun pintaan muodostuu kuplia ja se alkaa rikkoutua, käännä ja kypsennä toinen puoli.

Vaihe 2 (marjakompotti)
Kaada marjasekoitus pannuun. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja sitruunamehu, kunnes sokeri on liuennut. Hämmennä kevyesti 2-3 minuuttia (rikkoutumisen estämiseksi), kunnes marjat ovat lämpimiä ja niistä alkaa vapautua mehua.

Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisinä.

Vaihe 3 (paahdettuja pistaasipähkinöitä ja manteleita)
Aseta paistinpannu kuumenemaan keskisuurelle lämmölle. Kaada pähkinät pannuun rouheena ja paahda niitä noin 7 minuuttia. Hämmennä jatkuvasti tasaisen tuloksen saavuttamiseksi. Tarjoile pannukakut kompotin kera ja ripottele päälle paahdettuja pähkinöitä.