Sitruunamarenkipiirakka

Piristävä sitruuna

Kullanruskea pohja

Kaikkiin nautinnon hetkiin sopiva piirakka.

Sitruunamarenkipiirakan ainekset

(Yksi halkaisijaltaan 20 cm:n piirakka)

Makea piirakkataikina

50 g tomusokeria, 130 g voita, 180 g vehnäjauhoa, 10 g vettä

Vanukas

25 g vehnäjauhoa, 170 g sokeria, 100 g sitruunamehua, kaksi kananmunaa, yksi munankeltuainen

1 g suolaa

1 sitruunan kuori

Marenki

Kaksi munanvalkuaista, 100 g sokeria, 35 g vettä

Valmistustapa

Electrolux Assistent -yleiskoneella herkullisia leivonnaisia valmistava leipuri

1) Valmista makea piirakkataikina

Sekoita jauhot, tomusokeri ja voi yhteen korppujauhon tapaiseksi sekoitukseksi Electroluxin Assistent -yleiskoneella. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Muodosta taikinasta pallo ja peitä se muovikelmulla. Anna sen jäähtyä jääkaapissa noin 20 minuutin ajan. Esilämmitä sen jälkeen uuni 180 asteeseen.

Electrolux Assistent -yleiskone
Tutustu Assistent -yleiskoneeseen

Vatkaa ja sekoita valmistaaksesi parempia leivonnaisia. Assistent -yleiskoneemme tekee vaativista tehtävistä helppoja, jotta sinulla olisi enemmän aikaa nauttia hyvistä hetkistä.

Vuokaa huolellisesti taikinalla täyttävä Electroluxin leipuri

2) Kypsennä makea piirakkataikina

Kauli taikinaa jauhotetulla alustalla kaulimen avulla. Peitä irrotettavalla pohjalla varustetun 20 cm:n vuoan pohja ja reunat taikinalla. Älä unohda leikata reunoja. Aseta taikinalla peitetty vuoka jääkaappiin 30 minuutin ajaksi. Vuoka on nyt valmis kypsennettäväksi. Aseta uuniin ja paista noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Aseta sivuun.

Leipomista varten valmistellut sitruunamarengin ainekset

3) Valmista marenki

Valmista marenki lisäämällä sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauttamalla ne. Kun seos kiehuu, aseta lämpömittari kattilaan. Kun seos saavuttaa lämpötilan 110 astetta, vatkaa munanvalkuaiset keskisuurella teholla. Kun saavutat 120 asteen lämpötilan, poista kattila keittolevyltä. Induktion avulla saavutat korkeat lämpötilat nopeasti ja helposti. Ripottele kuumaa seosta kulhoon vaahdotettujen munanvalkuaisten sekaan.

Marenkiin hitaasti aineksia lisäävä Electroluxin kokki

4) Viimeistele marenki

Vatkaa marenkiseosta keskeytyksettä, jotta kananmunista ei tulisi munakokkelia. Kun olet lisännyt sokeriliemen kokonaan, sekoita kunnes kulho tuntuu viileältä ja marenki on jäähtynyt 37 asteen lämpötilaan. Täytä pursotuspussi marengilla ja säilytä jääkaapissa, kunnes se on valmis käyttöä varten.

Kaikkia täytteen aineksia yhteen sekoittava Electroluxin leipuri

5) Valmista sitruunavanukas

Valmista herkullisen tasainen sitruunatäyte sekoittamalla sitruunan kuori, mehu ja jauhot tahnaksi. Lisää toiseen kulhoon kananmunat, munankeltuaiset, suola ja sokeri. Vatkaa molemmat seokset varoen yhteen. Vatkaa, kunnes seos on tasaista. Kaada vanukas sitten uunivuokaan.

Tasaista marenkiseosta sitruunamarenkipiirakkaan annosteleva leipuri

6) Varmista piristävä sitruunan väri

Kaada 100 ml vettä höyryuunin lokeroon. Käännä säädin PlusSteam -symbolin kohdalle ja kuumenna uuni 150 asteen lämpötilaan. Paina PlusSteam -painiketta ja aseta piirakka uuniin. Kypsennä 20 minuuttia tai kunnes saavutat kullanruskean pinnan. Anna sitruunapiirakan jäähtyä kokonaan ja koristele marengilla. Mikset viimeistelisi marenkia puhalluslampulla lisäämällä siihen rapeutta ja väriä?

  • Suklaakakku
    Suklaakakku
  • Paahtovanukas
    Paahtovanukkaan sokeripintaa karamellisoiva puhalluslamppu
  • Juustokakku
    Juustokakku