Design & trendit
Design & trendit

Electrolux Design DNA - Tekstuuri

Tuotteiden tekstuurien yhteensovittamisessa ei ole aina kyse tietyn muodon ja tunteen saavuttamisesta. Haluamme suunnitella ajattomia tuotteita, jotka puhuttelevat käyttäjiään pitkään.


Jatkamme yhdeksän Design DNA elementin läpikäymistä tutustumalla Tekstuuriin. Electroluxin suunnittelijat Sara Hallin Sandström ja Terence Tan tutkivat, kuinka kodinkoneidemme avulla voidaan parantaa ihmisten jokapäiväistä elämää kutsuvalla tavalla.

Koti elää ja hengittää asukkaidensa päivittäisten liikkeiden kautta. Kuten jokaista fyysistä tilaa, kotia tutkitaan tuntoaistimme kautta.

 

Electroluxin suunnittelijat Sara Hallin Sandström ja Terence Tan suunnittelevat tekstuureja pohtimalla tuotteen toiminnallista kontekstia ja käyttäjän tunteita kosketuksessa. Sitten he yhdistävät tämän laajaan tietoon ja näkemyksiin materiaaleista ja tuotantoprosesseista, jotta he voivat herättää nämä tekstuurit eloon.

Suunnittelijat arvostavat syvästi kosketuksen tunteita herättävää voimaa. "Haluamme varmistaa, että käyttäjä on inspiroitunut, utelias, halukas ja haluaa olla vuorovaikutuksessa tuotteidemme kanssa päivittäisellä tasolla", Terrence sanoo.

Electroluxilta oikean tuntuisen vaikutelman tekeminen vaatii syvällistä ymmärrystä materiaaleista ja niiden tuotantoprosesseista. Kun lisäämme tuotteeseen tekstuuria, se on tehtävävä huolellisesti eri muodot ja suorituskykyominaisuudet huomioon ottaen, jotta koko laite toimii saumattomasti.

Tällä tavoin voimme ohjata kuluttajan kokemusta ja kuten Sara sanoo: ”Haluamme todella inspiroida ihmisiä ja vetää heidät lähelle tuotteitamme. Tekstuurin avulla teemme vuorovaikutuksesta rikkaampaa.”

Jokainen nuppi, kahva, näyttöruutu ja pinta on kutsuva. Tuntemukselliset vivahteet antavat tietoa ja ohjaavat käyttäjää tehtäviensä läpi. Tässä on pidettävä mielessä eri suunnitteluelementtien suorituskykyominaisuudet. Puhdistettavan tai likaa hylkivän pinnan luominen on siis yhtä paljon rakenteesta kuin materiaalistakin kiinni.

Sara ja Terence ymmärtävät tekstuurin vastuun ja sen luomat mahdollisuudet fyysisten tuotteiden korostamiseksi. Yksityiskohtien huomioiminen lisää tekstuurien hienostuneisuutta, joka houkuttelee kuluttajaa käyttämään tuotteitamme jokapäiväiseen elämäänsä tulevina vuosikymmeninä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

  • Electrolux Design DNA - Muoto

    Tuotteiden tekstuurien yhteensovittamisessa ei ole aina kyse tietyn muodon ja tunteen saavuttamisesta. Haluamme suunnitella ajattomia tuotteita, jotka puhuttelevat käyttäjiään pitkään.

  • Electrolux Design DNA - Liike

    Olemme päivittäin vuorovaikutuksessa tuotteiden kanssa, kun avaamme luukkuja, vedämme laatikoita ja painamme painikkeita. Liikkeet, kuten vierittäminen ja pyyhkäisy ovat meille arkipäivää käyttäessämme digitaalisia näyttöjä.

  • Electrolux Design DNA - Tuoksu

    "Tuoksu on välttämätön koko tuotekokemukselle, koska aistimme ovat yhteydessä toisiinsa", sanoo Electroluxin suunnittelija Serena Wu.

Ota yhteyttä

Asiantuntijatiimimme on omistautunut auttamaan sinua sekä muuttamaan visiosi merkittäviksi saavutuksiksi.