Design & trendit
Design & trendit

Electrolux Design DNA - Materiaali

Kaikki ympärillämme olevat materiaalit kommunikoivat paljon enemmän kuin luulemme. Ne herättävät meissä ajatuksia niiden takana olevista tekijöistä.

 

Tässä Design DNA Elements -sarjan jaksossa sukeltaamme syvälle materiaalien maailmaan. Materiaaleilla on ratkaiseva rooli merkityksellisten innovaatioiden luomisessa käyttäjille: innovaatioita, jotka parantavat ihmisten jokapäiväistä elämää ja jotka ohjaavat tekojamme yhä kestävempien valintojen puolesta.

 

Materiaaleja on kaikkialla ympärillämme ja ihmisinä meillä on luonnollinen kiintymys niihin. Se on ensisijainen tapa muodostaa yhteys fyysiseen maailmaamme ja olla yhteydessä siihen. Vastaamme materiaalien moniaistisuuteen samanaikaisesti sekä tunne- että toiminnallisella tasolla. Electroluxin suunnittelija Terence Tanille tämä materiaalituntemus mahdollistaa merkityksellisten innovaatioiden luomisen, jotka voivat edistää suunnittelua ja edistää kestävää kehitystä.

 

Näinä kriittisinä aikoina meidän on suunniteltava erittäin huolellisesti ja ymmärtäen ympäristövaikutukset. Nykypäivänä meillä on tarve tehdä aineelliset päätöksemme kunnioittavasti ja vastuullisesti. "Ihmiset vaativat lisää tietoa siitä, miten asiat tehdään, mistä ne ovat peräisin, kuinka hyvä se on heidän elämälleen ja kuinka se vaikuttaa ympäristöön", Terence kertoo.

Kestävien ratkaisujen tärkeys korostuu materiaalivalinnoissa, joka on osa Electroluxin suunnittelutyötä. Muutos on osa muotoiluinnovaatiota, joka on herätetty henkiin ajattelemalle eri materiaalivalintoja ja niiden tuomia mahdollisuuksia. Luomme kodinkoneillemme paikan, sekä toimivana laitteena että design-esineenä, jotka pysyvät ihmisten kodeissa myös tulevien vuosien ajan.

Electroluxin suunnittelijan Terence Tanin lähestymistapa materiaaleihin on ottaa huomioon käyttäjän tunne- ja toiminnallinen näkökulma. Tutustu vaikkapa palkittuun Matt Black -kokoelmaamme. Ainutlaatuinen lasi on suunniteltu näyttämään esteettisesti houkuttelevalta, mutta sillä on myös toiminnallisia etuja. Se ehkäisee sormenjälkiä, kestää kulutusta erinomaisesti ja on 100 % kierrätettävä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

  • Electrolux Design DNA - Tekstuuri

    Tuotteiden tekstuurien yhteensovittamisessa ei ole aina kyse tietyn muodon ja tunteen saavuttamisesta. Haluamme suunnitella ajattomia tuotteita, jotka puhuttelevat käyttäjiään pitkään.

  • Electrolux Design DNA - Muoto

    Muotojen, kuten puhtaiden linjojen ja silhouettien tarkoitus on rakentaa harmonisia suhteita esineiden, käyttäjien ja niiden ympäristöjen välille.

  • Electrolux Design DNA - Liike

    Olemme päivittäin vuorovaikutuksessa tuotteiden kanssa, kun avaamme luukkuja, vedämme laatikoita ja painamme painikkeita. Liikkeet, kuten vierittäminen ja pyyhkäisy ovat meille arkipäivää käyttäessämme digitaalisia näyttöjä.

Ota yhteyttä

Asiantuntijatiimimme on omistautunut auttamaan sinua sekä muuttamaan visiosi merkittäviksi saavutuksiksi.