Design & trendit
Design & trendit

Kirkkaampi valaistus, lisää valoa!

Electroluxin suunnittelija Martin Svalander vie sinut todella valaisevalle matkalle. Tutustu siihen, miten hänen henkilökohtaiset inspiraatiot ja ammattimaiset menetelmät muodostavat hänen lähestymistavan tärkeään, mutta usein aliarvioituun suunnitelun osa-alueeseen eli valoon.

 

Martinille valo on erityisen tärkeää. Martin on kotoisin Ruotsista ja hän näkee valon hyödykkeenä, josta on pulaa pitkien pimeiden talvikausien aikana.

 

Martinin henkilökohtainen arvostus valoa kohtaan ja sen välittämät erilaiset ​​tunteet ovat esillä, kun hän sisällyttää tämän elementin Electroluxin tuotteisiin. Hänen neljä valon pääulottuvuutta ovat sijainti, intensiteetti, jakautuminen ja lämpötila.

"Onnistunut design ei tapahdu sattumalta", toteaa Electroluxin suunnittelija Martin Svalander. "Tiedämme, että valolla on suuri vaikutus tuotteidemme käyttäjiin."

Kun ulottuvuuksia tasapainotetaan ja harmonisoidaan muiden Design DNA Elementtien kanssa, keskittyminen on valon käytössä ja miten valon avulla vahvistetaan tunnelmaa ja luodaan aistikas kokemus.

Electroluxille valaistuksen yhdistämisen pitäisi aina parantaa käyttökokemusta emotionaalisesti ja toiminnallisesti.

"Onnistunut design ei tapahdu sattumalta", toteaa Electroluxin suunnittelija Martin Svalander. "Tiedämme, että valolla on suuri vaikutus tuotteidemme käyttäjiin."

Valaistusta suunniteltaessa empatia käyttäjää kohtaan on ratkaisevan tärkeää. Tämä tarkoittaa sitä, että on vain yksi tapa varmistaa, että suunnitelmasi saavuttavat aiotun tarkoituksensa: prototyyppi, testaus ja vielä lisää testausta. Electroluxilla suunnitteluideat ideoidaan ja testataan fyysisesti ja digitaalisesti, jotta estetiikka, käytettävyys ja käyttökokemus pysyvät keskiössä.

Martin uskoo, että empaattiset valomallit, jotka on tarkasti testattu, voivat parantaa kokemuksia ja jopa kannustaa käyttäjää kohti kestävämpää käyttäytymistä. Valo voi esimerkiksi auttaa ratkaisemaan kipupisteitä, kun on kyse näkyvyydestä jääkaapin sisällä. Tämä puolestaan auttaa vähentämään ruokahävikkiä tekemällä selväksi, mitkä ainesosat ovat saatavilla ja mitkä on kulutettava.

Valon monipuolisten näkökohtien huomioiminen voi auttaa lisäämään toimivuutta ja tarjoamaan samalla ihanan tunteita herättävän käyttökokemuksen olipa kyseessä laitteen osa tai laajempi konteksti keittiössä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Electrolux Design DNA - Väri

  Electrolux Designer Sara Hallin Sandström edustaa tilaisuutta. Hän uskoo, että väreillä on keskeinen rooli kuluttajien tuotekäsityksen muuttamisessa ja esteettisen ja toiminnallisen arvon lisäämisestä kotiympäristöön.

 • Electrolux Design DNA - Tekstuuri

  Tuotteiden tekstuurien yhteensovittamisessa ei ole aina kyse tietyn muodon ja tunteen saavuttamisesta. Haluamme suunnitella ajattomia tuotteita, jotka puhuttelevat käyttäjiään pitkään.

   
 • Electrolux Design DNA - Materiaali

  Kaikki ympärillämme olevat materiaalit kommunikoivat paljon enemmän kuin luulemme. Ne herättävät meissä ajatuksia niiden takana olevista tekijöistä.

   

Ota yhteyttä

Asiantuntijatiimimme on omistautunut auttamaan sinua sekä muuttamaan visiosi merkittäviksi saavutuksiksi.