Takaisin edelliselle sivulle

Pyörät

Urheilukengän inspiroima testattu imurin pyörä

Kun kehitetään uutta pölynimuria, suunnittelijat hakevat inspiraatiota useasta lähteestä - monet löytävät sen kodin ulkopuolella. UltraOnesta oli tarkoitus tulla markkinoiden paras imuri. Electroluxin suunnittelijat ja insinöörit hakivat siihen inspiraatiota urheilumaailmasta. Mikä oli haasteena? Luoda hiljainen pyörä.

“UltraOne -projektia edeltävät kyselyt ja kuluttajatutkimukset toimivat lähtökohtana alkuperäisille luonnospiirustuksille. Melu oli suuri ongelma vastaajien mukaan, joten pyörien oli pyörittävä hiljaisesti. Niiden piti kulkea myös tasaisesti lattialla naarmuttamatta lattiapintoja. Urheilumaailmasta tuli paljon inspiraatiota näiden haasteiden päihittämiseksi. Tutkimme aiemmin juoksukenkiä, ja erityisesti kenkiä joissa on iskua vaimentava ilmatyynypohja ja joiden käyttömukavuutta on parannettu. Tutkimme myös rullaluistimien ja -lautojen pehmeitä, kerroksittaisia pyöriä. Juoksukengät ja rullaluistimien pyörät kestävät valtavia voimia, iskuja ja painetta. Halusimme tehdä myös UltraOnen pyöristä yhtä kestäviä.

Vietimme paljon aikaa pyörän parissa saadaksemme kovuuden ja kerrokset juuri oikein sekä saavuttaaksemme oikean kovuuden ja pehmeyden tasapainon. Testasimme eri paksuuksia saavuttaaksemme oikean tunteen ja jousijärjestelmän vastuksen. Jos pyöristä tulee liian kovia, liike on nykivää ja aiheuttaa melua. Tuloksena on täysin uudenlainen pyörä, joka liikkuu vaivattomasti ja äänettömästi kynnysten, muiden pintojen ja epätasaisuuksien yli. Pyörät ovat myös suuremmat halkaisijaltaan, jotta ne voivat pyöriä tasaisemmin. Pyörät pyörivät erinomaisesti ainutlaatuisten laakerien ja akselien ansiosta. Sijoitimme ne mahdollisimman taakse, mikä helpottaa pölynimurin vetämistä kun se on pystyasennossa. Ainutlaatuiset pyörät ainutlaatuiselle maailmanluokan imurille!”

Esbjörn Svantesson, Senior Industrial Designer

Lue muut artikkelit

Uusia "sankarivärejä" autonäyttelyistä ja muotinäytöksistä

Lue lisää

Pölynimuri kuin Stradivarius

Lue lisää

Pölynimureiden Formula1

Lue lisää

Kaikkien aikojen suulake

Lue lisää
 
Lähetä ystävälle

Lähetä toisillekin ystäville

Viestin esikatselu Hei! Ajattelin, että tämä saattaisi kiinnostaa sinua

Sulje